Verspanersforum biedt SharpCAM aan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verspanersforum biedt SharpCAM aan

Het Verspanersforum introduceert voor een prijs van euro 595,- het pakket SharpCAM voor Nederland. Dit is software voor het low-cost CNC-programmeren van 2,5D-freeswerkin de werkplaats.

De software is interessant voor CNC-frezers die zelfstandig aan hun machine werken bijvoorbeeld om willekeurige kamers (pockets) en lastige contouren snel te programmeren.Ook het werken met tekeningen in het DXF formaat versnelt de aanmaak van een te vervaardigen product.

 

Uitkameren

Het uitkameren van willekeurige kamers met eilanden gaat bijvoorbeeld heel eenvoudig met: minimum aantal diepte instellingen, pocketing-strategie in de kortste tijd en minimum lengte van de freesbanen. Zie ook de video hieronder voor meer uitleg:

 

 

DirectX

 Het werken met SharpCAM is volgens het Verspanersforum ”zeer prettig, omdat je op elk moment ziet waarmee je bezig bent”. De userinterface werkt ook met de nieuwste Microsoft Direct X technologie. Hierdoor biedt dit een snelle en mooie grafische weergave (Windows XP/Vista/Windows 7).

 

Boren, tappen en kotteren

Naast de freesfuncties, kent het pakket ook boor-, tap-  en kottercyclussen, een toolmanager, 2D CAD-faciliteit met import van tekeningformaten (dxf en dwg) en communicatie met machines. De postprocessorslag is automatisch en op elk moment is het gekozen programmaformaat zichtbaar. Men kan kiezen uit Fanuc, Fadal, Haas, Heidenhain, Siemens formaten. De aanpassing van de definitie van de postprocessor voor de betreffende machine is  eenvoudig.Voor nieuwe machines worden deze kosteloos door SharpCAM beschikbaar gesteld.

 

Levering

Bij levering ontvangt menhet Nederlandse servicepakket met instructiefilmpjes, duidelijke en bondige Nederlandse start-up handleiding, een leerprogramma en voorbeelden. Deze software is te verkrijgen op http://www.verspanersforum.nl/ (rubriek CNC-boeken en -software) Een volledige licentiekost euro 595,- met cd-rom leverinng.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven