Vermeulen kiest Hermle vijfasser met HS flex • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vermeulen kiest Hermle vijfasser met HS flex

Hermle C42U vijfasser met HS flex automatisering (foto: Tom van der Meer).

Vermeulen Metaal uit Nederweert heeft met de aanschaf van een Hermle C42U vijfasser met HS flex automatisering de bestaande verspaningsactiviteiten fors uitgebreid. Dat meldt Metaal Magazine in het decembernummerDoor de automatisering kan het bedrijf 24/7 manloos een ‘high mix’ aan ‘low volumes’ draaien. Dat levert 5000 uur extra capaciteit op.

Peter Vermeulen startte in 2008 met een metaalbedrijf in plaat- en leidingwerk. Vorig jaar kon hij de activiteiten uitbreiden met verspaning. toen het bedrijf de inboedel (7 draai- en freesmachines) en 3 man personeel van 2 failliete bedrijven overnam.

Machinepark doorgelicht

De periode die volgde, heeft Vermeulen gebruikt om te leren van de uitbreiding en om te wennen aan nieuwe markten en klanten. Ook heeft hij het machinepark doorgelicht. Er werd afscheid genomen van 1 machine en er werd 1 nieuwe machine aangeschaft. Dit werd een Hermle C42U vijfassig frees-draaicentrum met de door Hermle in eigen huis ontwikkelde HS flex automatisering.

Lees over de beweegredenen van Vermeulen en over de mogelijkheden van de Hermle-machine met HS flex automatisering, de eerste die in Nederland is uitgeleverd, in Metaal Magazine nummer 8. Dit nummer ligt vanaf vandaag bij de abonnees op de deurmat.

Vakblad Metaal Magazine

Neem een abonnement
Adverteren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven