Verlaging pensioen 2014 aangekondigd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verlaging pensioen 2014 aangekondigd

De dekkingsgraad van het pensioen PME is in het tweede kwartaal van 2013 met 4,9 procentpunt gedaald naar 96,6%. Met deze dekkingsgraad loopt PME op dit moment circa 5% achter op het vereiste herstelpad. Door deze ontwikkeling moeten onze deelnemers en gepensioneerden rekening houden met een verlaging van de pensioenen in 2014.

Franswillem Briët (bestuursvoorzitter PME): ”Wie de laatste cijfers ziet, kan niet anders dan concluderen dat het er somber uitziet. Hoewel het nog te vroeg is om definitief te oordelen, komt een verlaging in 2014 concreet in beeld. Tenzij sterk herstel op de financiële markten optreedt. Eind van dit jaar wordt de balans definitief opgemaakt en wordt bezien of PME voldoet aan de vereiste dekkingsgraad van 104,3%.”

 

PMT

Ook de dekkingsgraad van het metaalpensioenfonds PMT is in het tweede kwartaal van 2013 gedaald: met 4,8 procentpunt naar 96,3%. Met deze dekkingsgraad loopt PMT loopt op dit moment 4,7% achter op het vereiste herstelpad voor het tweede kwartaal. Door deze ontwikkeling moet men rekening gaan houden met een verlaging van de pensioenen in 2014. Eind 2013 moet PMT ook een dekkingsgraad van ca. 104,3% hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven