Verkoop Fanuc Roboshot naar Ora Machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verkoop Fanuc Roboshot naar Ora Machines

Sinds deze maand hebben Fanuc Benelux en Ora Machines de handen ineen geslagen voor een dealerschap. Ora Machines vertegenwoordigt de Fanuc-Roboshot-spuitgietmachines.

Met meer dan 30 jaar ervaring is Fanuc pionier in het bouwen van 100% elektrische spuitgietmachines, namelijk de Roboshot. Fanuc beschikt over een maandelijkse productiecapaciteit van 400 Roboshot-machines. Wereldwijd zijn er meer dan 50.000 Roboshot-machines geïnstalleerd en actief in verschillende industrieën en toepassingen.

In de Benelux markt wil Fanuc Benelux zijn huidige marktpositie in de kunststofindustrie verder versterken en uitbouwen. Bedrijven actief in de kunststofindustrie zoeken steeds meer één aanspreekpunt voor een innovatieve, specifieke totaaloplossing, aldus het bedrijf. Om hiervoor een antwoord te bieden, vertegenwoordigt Ora Machines sinds begin deze maand de Fanuc Roboshot-spuitgietmachines.

Dna in lijn met elkaar

“Met bijna 70 jaar ervaring in het spuitgietproces en een volledig aanbod aan randapparatuur, ligt het dna van Ora Machines in lijn met het dna van Fanuc Benelux. Beide bedrijven zijn toonaangevend op het gebied van automatisaties in verschillende industrieën”, zegt managing director Paul Ribus van Fanuc Benelux.

“Ora Machines draagt productkwaliteit en -innovatie hoog in het vaandel. Om dit te kunnen garanderen, werken we uitsluitend samen met leveranciers die een uitstekende reputatie hebben. Om die reden, hebben wij Fanuc als nieuwe partner gekozen”, vult Pieter Van Ballegooijen, managing director van Ora Machines aan.

Ora Machines

Familiebedrijf Ora Machines, opgericht in 1949, verkoopt met 30 werknemers machines, installaties en randapparatuur aan de kunststofverwerkende industrie in de Benelux. Dit gebeurt vanuit de vestigingen in Leuven en Amersfoort.

Ora machines levert een compact toestel of systeem, maar ook de complete engineering, realisatie en nazorg van complexe projecten. Het bedrijf heeft als afzetmarkt onder meer: automotive & chemische sector, farma, cosmetica, metaalverwerking, verpakkings- en voedingsindustrie.  

Fanuc

Fanuc Corporation is sterk in fabrieksautomatisering van CNC-besturingen, robots en productiemachines (Robodrilll, Robocut, Roboshot en Robonano). Sinds 1956 is Fanuc pionier in de ontwikkeling van numeriek bestuurde machines in de automatiseringsindustrie.

Met meer dan 263 dochterondernemingen wereldwijd en ruim dan 7.000 werknemers, biedt Fanuc een uitgebreid netwerk in verkoop, technische ondersteuning, onderzoek en ontwikkeling, logistiek en klantenservice.

Tijdens de Kunststoffenbeurs, op 25-26 september in Veldhoven, zal Ora de samenwerking voor het eerst aan de Benelux-markt tonen en kunnen bezoekers de Roboshot bezichtigen. Iets later, tijdens de K-show, de beurs voor de kunststof- en rubberindustrie in Düsseldorf, vertegenwoordigt Ora Machines de Fanuc Roboshot van 16 tot en met 23 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven