Ga naar hoofdinhoud

Verhagen opent R&D Factory Vostermans

Op 4 juni opende demissionair Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de nieuwe R&D Factory van Vostermans Compagnies. Tevens vierde het bedrijf het 60 jarig bestaan en werd het jubileumboek ‘Shaping the Future 1952-2012’ gepresenteerd.

In de nieuwe R&D Factory valt een technologisch hoogwaardige windtunnel op. Dankzij deze tunnel, en in combinatie met uiteenlopende moderne meet- en regelsystemen, worden voortdurend vernieuwingen in de producten aangebracht. Bij de opening gaf Henk Vostermans, CEO van Vostermans Companies, aan dat R&D de basis vormt voor zijn bedrijf. “Wij zijn geen commodity bedrijf, maar leveren maatwerk. Wij gaan naar klanten om ventilatieproblemen op te lossen. Om te kunnen concurreren met de lage lonenlanden kan alleen door kwaliteit te leveren, flexibel te zijn en vooral te innoveren. Maar deze innovatie kan alleen groeien door verbetering van de regelgeving de overheid.”

 R&D Factory

De officiële openingshandeling werd gezamelijk uitgevoerd door Henk Vostermans en Maxime Verhagen (foto’s Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie ons digitale fotoalbum)

 

Vostermans: ‘Het vormt voor ons een strategische keuze om vanuit Nederland te opereren. Daardoor moeten we elke dag opnieuw excellent presteren en toegevoegde waarde bieden. We breiden onze positie op de wereldmarkt verder uit vanuit eigen kracht. Zo zijn we projecten gestart om aan de toekomstige klantenbehoeften te voldoen door verbeterde motortechnologieën. Maar ook door het ontwikkelen van aerodynamische waaiers en intelligente regelaars. De overheid ziet in dat innovatie belangrijk is voor de industrie in Nederland. Echter, in de vermindering van de (inter-)nationale regelgeving valt nog winst te halen. De identiteit van ons bedrijf en producten dreigt verloren te gaan door het creëren van regelgeving die eenheidsworst stimuleert”.

 

Floriade

Maxime Verhagen prees Vostermans omdat inspanningen op het gebied van R&D naadloos passen bij de ideeën voor de Nederlandse economie. “Bij de opening van de Floriade waren de internationale gasten onder de indruk van de toegepaste technieken, onder andere werden de ventilatoren van Vostermans gebruikt voor beluchting van de planten ter voorkoming van schimmels.” Verhagen ging verder in op de slimme samenwerking van Vostermans met de universiteiten in Eindhoven (motoren), Twente (vleugels) en Wageningen (High Tech Greenhouse).

Wel maakte Verhagen zich zorgen om de werkeloosheid in Limburg, die toch wat groter is dan de rest van Nederland. “Maar ook Limburg vergrijst snel, waardoor er in 2013 waarschijnlijk een tekort komt aan goed geschoold technisch personeel. Dus ook de samenwerking tussen Vostermans met lokale scholen in een goede ontwikkeling.”

 

Vostermans Companies

Vostermans Ventilation vormt samen met Vostermans Alu Foundries (aluminiumgieterij) de groep Vostermans Companies. Haar motto ‘Shaping the Future’ staat voor een beleid gericht op de toekomst. Sinds de start in 1952 door de oprichter Antoon Vostermans, vader van de huidige CEO Henk Vostermans, is het bedrijf gericht op innovatie. Als modelmaker gaf Antoon Vostermans in eerste instantie vorm aan een modelmakerij, later gevolgd door een aluminiumgieterij, voordat hij een ventilatorenfabriek opstartte. Dat beleid is verder doorgezet door Henk Vostermans, waardoor het bedrijf gegroeid is naar een onderneming met 275 medewerkers en een omzet van circa 50 miljoen euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven