Verder ontwikkeld HSS bij Walter op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verder ontwikkeld HSS bij Walter op EMO

In hal 3 laat gereedschap-leverancier Walter tijdens de EMO Hannover 2011 o.a. de nieuwe Walter Titex UFL boor zien. Dit is een ‘high performance’- boor die volgens Walter duidelijk maakt dat de ontwikkeling van snelstalen boren nog niet ten einde is. Kenmerkend voor deze boor is o.a. een hellingshoek van 40 graden (in plaats van 30 graden).

De Walter Titex UFL boor is een HSS-E kwalteit dat 5% cobalt bevat. Dit resulteert in een hogere temperatuurbestendigheid. Boordiepte tot 10D tot 15D is mogelijk. De boren zijn leverbaar in de range van 1 mm tot 12 mm. Kenmerkend is ook een speciale U-vormige tipgeometrie die resulteert in lage voedingskrachten en een TFP-coating voor het verlengen van de standtijd van de boor. De video toont de boor in actie met wat verspaningsparameters.

 

 

XD-technologie

Ander nieuws dat  Walter tijdens de EMO zal presenteren is een nieuwe ISO-geometrie voor draaiwerkzaamheden van Walter, het modulaire ‘ConeFit’-freessysteem van Walter Prototyp en een XD-technologie van Walter Titex. XD betreft hardmetalen boren voor kleinere diameters met een hoge productiviteit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven