Verbi krijgt eerste Gentiger portaalfreesmachine van De Ridder. • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verbi krijgt eerste Gentiger portaalfreesmachine van De Ridder.

De GT-1614V machine is leverbaar met een 10.000, 15.000 of 24.000 toerige freesspil

Gentiger HSC portaalfreesmachines mag dan in Europa nog relatief nieuw klinken, het eerste  Gentiger bewerkingscentrum is afgelopen week reeds uitgeleverd. Dit is ook meteen een machine met een werkbereik van maar liefst 1.600 x 1.400mm. De eerste eigenaar is Verbi Gereedschappen in Helmond.

Bij matrijzenmaker Verbi ontstond door een alsmaar groeiende behoefte van klanten de noodzaak om ook grotere matrijzen en matrijsplaten te kunnen bewerken. Na een oriëntatie op diverse machines met hogere stabiliteit en een groot Y-as bereik viel de keuze op de Gentiger GT-1614V. Arjen Vos, directeur-eigenaar van Verbi: “Uitstekende specificaties en de verrassend lage prijs maakten de keus uiteindelijk eenvoudig”.

Gentiger Verbi De Ridder
Vanwege het robuuste portaal zijn de machines van Gentiger stabiel en stijf

De GT-1614V is net zoals alle andere Gentigers een bewerkingscentrum in portaaluitvoering, ontwikkeld onder andere voor de matrijzenmaker. De GT-1614V  machine is leverbaar met een 10.000, 15.000 of 24.000 toerige freesspil. Tijdens de bouw van de Verbi machine zijn een freesspecialist van De Ridder en de bedrijfsleider van Verbi afgereisd naar Taiwan om de machine aan een grondige afname inspectie te onderwerpen. De kleinste Gentiger portaalfreesmachine heeft een bereik van 450 x 350mm, de grootste machine heeft een bereik van 3.000 x 1.600mm. Vanzelfsprekend zijn ook modellen leverbaar als 5-assige variant. Gentiger wordt in de Benelux vertegenwoordigd door De RidderTHO  in Best.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven