Nieuws
De 3D-printing Material Development Kit stelt bedrijven die hun materialen willen certificeren in staat om snel de verdeling en compatibiliteit van 3D-poeder met de HP Jet Fusion 3D-printers te testen. (foto's: HP)

HP heeft een aantal toevoegingen aan zijn open platform voor 3D-printen gepresenteerd. Dat deed het op de Additive Manufacturing Users Group (AMUG) conferentie. Het verder ontwikkelen en het verlagen van de kosten van geavanceerde 3D-printpaterialen en -toepassingen is een cruciale stap in de digitale vernieuwing van de wereldwijde industrie.

HP’s open-platformmodel voor 3D-printen vergroot de beschikbaarheid van nieuwe materialen en het aantal mogelijke toepassingen. Het model verlaagt daarnaast de materiaal- en ontwikkelkosten, versnelt en verbetert het printproces en creëert nieuwe mogelijkheden voor de productie van onderdelen voor specifieke industrieën. “Een open ecosysteem van marktleiders is van cruciaal belang voor meer innovatie, economische doorbraken en snellere ontwikkeling van 3D-printmaterialen en toepassingen”, zegt Tim Weber, Global Head of 3D Materials and Advanced Applications bij HP. “Ons groeiend netwerk van gecertificeerde partners en vooraanstaande laboratoriumfaciliteiten zijn het bewijs van onze vooruitgang en toonaangevende rol in het ontwikkelen van zo’n ecosysteem ten behoeve van de meest innovatieve en productieklare 3D-printoplossingen.”

3D-printing Material Development Kit
In samenwerking met Sigmadesign, biedt HP de eerste Material Development Kit (MDK) voor 3D-printmaterialen en zorgt het voor een uitgebreid aanbod van materialen voor eindklanten en een eenvoudig certificerings- en testproces voor partners. De MDK stelt bedrijven die hun materialen willen certificeren in staat om snel de verdeling en compatibiliteit van 3D-poeder met de HP Jet Fusion 3D-printers te testen, voordat ze deze bij HP indienen. Daarmee is de MDK een fundamenteel onderdeel van HP’s open-platformstrategie. Dit vereenvoudigt het certificerings- en testproces, wat leidt tot kortere innovatiecycli en een verhoogde kwaliteitsstandaard.

Het nieuwe HP 3D Open Materials and Applications Lab, gesitueerd in Corvallis, Oregon.

3D-Open Material and Applications Lab
Voortbouwend op de open-platformvisie heeft HP het eerste state-of-the-art lab opgezet, om bedrijven te helpen met het ontwikkelen, testen en leveren van nieuwe generaties materialen en toepassingen voor 3D-printing. In het nieuwe HP 3D Open Materials and Applications Lab, gesitueerd in Corvallis, Oregon, hebben partners de mogelijkheid om diverse apparatuur te gebruiken en expertise te raadplegen. Dat is essentieel in het versnellen van de vooruitgang en adoptie van 3D-printtechnologie.

BASF en Evonik benadrukken innovaties in materiaalontwikkeling
Wereldwijd toonaangevende bedrijven op het gebied van materialen, en huidige partners van HP, hebben meer informatie over nieuwe innovaties gedeeld. Die zijn ontwikkeld met HP’s open platform, en met de mogelijkheid om te werken met het nieuwe HP 3D Open Materials and Applications Lab.   “Bij BASF is het ons doel om, door middel van innovatieve materialen, klanten functionele en bestendige onderdelen te laten maken”, zegt Kara Noack, Head of 3D-Printing Noord-Amerika bij BASF. ”We ontwikkelen materialen met behulp van het HP open platform en het unieke HP testing lab in Corvallis, om materiaalontwikkeling te versnellen. Dat zorgt ervoor dat men het maximale uit 3D-printen haalt. Het HP open platform biedt BASF de mogelijkheid om met onze klanten te werken, en samen met HP, om niet alleen de materiaalmarkt te versnellen, maar ook de adoptie van 3D-printen in productieprocessen.”
Evonik was de eerste partner die de plannen aankondigde om een gecertificeerd materiaal te commercialiseren, voor het HP Open Platform. Evonik deelt details omtrent de beschikbaarheid van de VESTOSINT 3D Z2773, een PA-12 poeder, dat speciaal is geïntroduceerd voor gebruik met de HP Jet Fusion 3D Printing Solutions, en biedt het inzicht in het productieproces daarvan.

Multi Jet Fusion Process test bed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven