‘Verbeter productie door gereedschapsbeheer’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Verbeter productie door gereedschapsbeheer’

Productieverbetering is op verschillende manieren realiseren. Patrick Bliki van TDM Systems stelt dat het juiste gereedschapsbeheer eveneens een grote rol kan spelen. Bliki is een van de sprekers tijdens het seminar van De Brabantse Metaaldagen.

“Om de productie efficiënter te maken, is een productiegestuurd tooldatamanagement essentieel”, stelt Bliki. “Hiervoor is een continue uitwisseling van informatie en gegevensstromen nodig.” In zijn presentatie spreekt hij tevens over de integratie van gereedschappen en productie en het belang van een efficiënt gereedschapsgegevensbeheer voor het bereiken van een smart factory.

Uitdagingen en kansen

Andere sprekers tijdens het seminar zijn onder meer Gert-Jan Braam en Tjerk Kaastra. Gert-Jan Braam (ING Bank) spreekt over de uitdagingen en kansen voor industriële toeleveranciers. Tjerk Kaastra zal namens precisiereinigingsbedrijf Gibac Chemie uitleggen hoe zijn bedrijf de Total Cost of Ownership (TCO) drastisch verlaagt. Ook zijn er presentaties van Cellro, Halter Automation en 2-S & Projectteam verspanen 4.0.

Tijdens het congresprogramma zijn er onder meer sprekers van Additive Industries, DAF, Philips, Renishaw, Fraunhofer, Axoom en Siemens.

Procesoptimalisatie

Het verbeteren van de productie en het optimaliseren van bedrijfsprocessen komen ook aan bod bij de standhouders. “De bezoeker zal op de Brabantse Metaaldagen in een laagdrempelige omgeving in contact komen met leveranciers van oplossingen op het gebied van procesoptimalisatie”, meldt organisator United Industrial Fairs. “Om vooruit te komen in de metaalindustrie zijn slechts kleine stapjes nodig”, stelt de organisatie.

De Brabantse Metaaldagen worden dit jaar voor het eerst gehouden in Hal 7 van de Brabanthallen in Den Bosch, op 10 t/m 12 april.

Registreer voor gratis toegang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven