Veratio investeert in V-Groove en Trumpf CO2-laser • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Veratio investeert in V-Groove en Trumpf CO2-laser

De V-groef machine voor het realiseren van scherphoekige profielen tot 4 m lengte; inzet: doorsnede van een profiel

Veratio uit Gouda heeft recent twee grote investeringen gedaan in geavanceerde machines voor plaatbewerking. Tamelijk uniek in Nederland is de rechtstreeks uit Azië geïmporteerde V-groove machine, waarmee producten met een uiterst scherpe hoek gerealiseerd kunnen worden. Bij de andere aankoop gaat het om de vervanging van de bestaande Trumpf lasersnijder door een machine met een grotere capaciteit en opties die een hogere kwaliteit van het afgeleverde snijwerk garanderen.

Slechts twee andere ondernemingen in ons land beschikken over een V-groove machine, die Veratio onder andere heeft aangeschaft voor de productie van strakke panelen voor bijvoorbeeld de luxe jachtbouw en de architectuur. Met de machine kunnen platen tot 4 m x 1,5 m worden gegroefd. Na het omzetten op één van de drie kantbanken ontstaat een uiterst scherpe hoek. Aan de binnenzijde van de omzetting wordt materiaal weggeschaafd, waarbij minimaal 0,5 mm moet blijven staan. Aan de binnenzijde blijft na omzetting een spleet van slechts 0,05 mm tussen de beide vlakken bestaan. Is de buitenradius bij een plaatdikte van 1 mm normaal gesproken ca. 2,5 mm, bij deze machine bedraagt deze slechts 0,8 mm. Bij een plaatdikte van 6 mm (de maximale materiaaldikte voor deze bewerking) zijn deze cijfers respectievelijk 13 mm en 3 mm.

Braamloos snijden

De lasersnijmachine, met een gebruikersvriendelijk touchscreen en een werkvlak van 3 m x 1,5 me, vervangt een ouder model van hetzelfde merk (Trumpf). De Trulaser 3030, uitgerust met een 5 kW CO2-laserbron (TruFlow 5000), is echter aanzienlijk sneller en kan ook dikker materiaal aan dan zijn voorganger: de nieuwe machine snijdt maximaal 12 mm aluminium en 20 mm roestvast staal. Verder is de nieuwe machine voorzien van de mogelijkheid om ook dikker materiaal vrijwel braamloos te snijden en een systeem om platen automatisch in de bewerkingsruimte op te meten.

Veratio Trumpf Trulaser 3030
Directeur Martin van Dam van Veratio bij de nieuwe lasersnijmachine: inzetten op verdere doorlooptijdverkorting

Veratio

Veratio, dat dit jaar 50 jaar bestaat, is zowel handelsfirma in roestvaststalen halffabricaten als toeleverancier van bewerkte RVS-componenten en complete producten zoals luifels, postbussen, trappen, leuningen, aanrechten en transportbanden. De onderneming, die ook aluminium en andere nonferro-metalen verwerkt, levert aan sectoren als de voedselverwerkende industrie, offshore, bouw, grootkeukenindustrie, luxe jachtbouw en interieurbouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven