Veiligheidsschakelaars met rfid • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidsschakelaars met rfid

Pizzato Elettrica introduceert de compacte ST G-serie rfid-veiligheidsschakelaars. Grote voordeel van deze nieuwe serie is dat de kans op manipulatie in een machine of applicatie kan worden uitgesloten. Dit door de vele coderingen van meer dan een miljoen combinaties.

De ST G rfid veiligheidsschakelaar kan eenvoudig op zowel een linker- als rechterdeur gemonteerd worden. Verder beschikken deze veiligheidsschakelaars over een RGB-signalerings-led, die aan beide zijden van het apparaat zichtbaar is. Dit zorgt voor een snelle, directe en duidelijke diagnose, aldus Isotron Systems.

Betrouwbaar en veilig

De compacte ST G is 26x18x37 mm en voldoet aan de standaard bevestigingsmaatvoering voor industriële veiligheidsschakelaars van 22 mm hartafstand. Het heeft een teperatuurbereik van -25 tot +70 ˚C. Dankzij de rfid-technologie biedt deze compacte veiligheidsschakelaar de maximale betrouwbaarheid en veiligheid in diverse applicaties, zoals bij deuropeningen in hekwerken.

Max 32 koppelingen

Er kunnen maximaal 32 veiligheidsschakelaars uit de ST G-serie aan een Pizzato CS veiligheidsmodule gekoppeld worden, waarmee een performance level e (PL e), conform EN 13849-1, bereikt kan worden. De serie kent een IP klasse 67 en 69K.

De Ecolab certificering en de uit één stuk vervaardigde behuizing zorgen ervoor dat de nieuwe ST G-serie toepasbaar is voor de meest hygiënische omgevingen; zoals in de voedings- en farmaceutische industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven