Ga naar hoofdinhoud

Veiligheids-relais voor vereenvoudigde installatie

ABB Sentry veiligheids-relais.

Met Sentry introduceert ABB een nieuwe serie eenvoudige, gebruiksvriendelijke en rendabele veiligheidsrelais met bijzondere kenmerken. Een geïntegreerde led-display en nauwkeurige timerfuncties maken de ABB Sentry veiligheidsrelais heel geschikt voor toepassing door machine- en paneelbouwers.

De Sentry-serie leent zich voor alle soorten veiligheidstoepassingen. De basismodellen veiligheids-relais zijn bedoeld voor eenvoudigere veiligheidsfuncties, terwijl de universele modellen geavanceerde features en een grote flexibiliteit bieden. Zo zijn de nieuwe relais eenvoudiger te installeren, versnellen ze troubleshooting en minimaliseren ze onnodige downtime.

Vier uitvoeringen

De ABB Sentry serie bestaat uit vier uitvoeringen veiligheidsrelais, de Sentry BSR zijn basismodellen voor bijvoorbeeld noodstopknoppen en eenvoudige uitbreiding van veiligheidsuitgangen. De Sentry SSR zijn enkelvoudige functiemodellen voor onder meer tweehandbedieningen, deurschakelaars en OSSD-signalen. De Sentry TSR zijn veiligheidstimers met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid. En de Sentry USR zijn ABB’s universele modellen met geïntegreerde led-displays en vooringestelde configuraties.

Flexibel en eenvoudig

Sentry’s afneembare klemmenblokken versnellen de aansluiting en verkorten de tijd die nodig is voor vervanging. Met krachtige uitgangen van maximaal 6 A worden hulprelais in veel gevallen overbodig. Driekleurige leds en een display waarop de status van het relais direct zichtbaar is, dragen bij aan een snellere en eenvoudigere troubleshooting. Bij de Sentry-modellen met geïntegreerd display kan eenvoudig worden gekozen uit vooringestelde configuraties terwijl foutinformatie (zoals de laatste 10 fouten) overzichtelijk wordt gepresenteerd. De nieuwe timerfuncties kunnen tussen 0 en 999 seconden worden ingesteld met een nauwkeurigheid van ± 1%. ABB verwacht dat de extra precisie ook een belangrijke rol zal spelen bij de vermindering van onnodige downtime.

Multi-resetfunctie

Gebruikers kunnen onder meer een keuze maken uit een handmatige of automatische reset via een schakelaar op de voorzijde van de relais. Verder zorgt ook de introductie van een multi-resetfunctie voor een belangrijke verbetering: met één resetknop kunnen nu gelijktijdig maximaal 10 Sentry veiligheidsrelais worden gereset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven