Veilig werken met de draaibank • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Veilig werken met de draaibank

Nog veel te vaak gebeuren er zeer ernstige ongevallen met draaibanken. De voorlichtingscampagne  ‘5 x Beter, Werken is gezond’ stimuleert veilig en gezond werken op de werkvloer waarmee het initiatief ‘Battle of Concepts’ is genomen.

De ‘Battle of Concepts’ is een ideeënprijsvraag voor studenten en pas afgestudeerden om vernieuwende, kostenbesparende en praktisch toepasbare oplossingen aan te dragen.

 

Het voorlichtingsproject voor de metaalsector, ‘5x Beter, Werken is gezond’ heeft deze mogelijkheid opgepakt om het gevaarlijke werk met en rondom draaibanken van een praktisch toepasbare oplossing te voorzien. ‘Hoe voorkom je (levens)gevaarlijk contact met bewegende delen van een draaibank?’ is concreet de vraag die is gesteld.

 

Arbocatalogus

Werkgeversorganisaties en vakbonden trekken binnen ‘5x Beter, Werken is gezond’ op om het werken in de metaalbewerking en metalektro veiliger en gezonder te maken. De samenwerkende partners bouwen samen aan een arbocatalogus. Hierin staan de afspraken die werkgevers en werknemers hebben gemaakt over veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven