Veelzijdige 3D-printer van Stratasys • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Veelzijdige 3D-printer van Stratasys

Stratasys heeft nu een 3D-printer op de markt gebracht waarmee 46 verschillende kleuren in één object geprint kunnen worden. Met de Objet500 Connex3 is het bovendien mogelijk om meerdere materialen met verschillende materiaaleigenschappen te printen.

De Objet500 Connex3 van Stratasys kan door de grote verscheidenheid aan kleuren en het combineren van verschillende materialen realistische prototypes creëren. De range van 46 kleuren loopt van zwart tot aan doorzichtig glas-achtig materiaal. De Objet500 Connex3 combineert Digital ABS met meer dan 500 andere materiaal opties. Prototypes met zowel een stug, buigbaar rubber-achtig of helder materiaal behoren met deze 3D printer tot de mogelijkheden.

Stratasys width =

Dit fietszadel geeft goed weer wat de mogelijkheden zijn van de Objet500 Connex3 van Stratasys. Een combinatie van verschillende kleuren en materialen dat voortkomt uit één printer (foto’s: Benny Gudde)

 

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van de Objet500 Connex3 ligt tussen de 20 micrometer en 85 micrometer bij modellen met een grootte tot 50 mm. Bij grotere modellen loopt dit op tot een maatnauwkeurigheid van 200 micrometer. Dit hangt o.a. af van het type materiaal en de geometrie van het model. De printer beschikt over acht printkoppen waarmee in de nauwkeurigste mode een horizontale laagdikte van 16 micrometer geprint kun worden. Hieronder ziet u een video dat de mogelijkheden nog beter weergeeft.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven