Ga naar hoofdinhoud

Veel robots Fanuc op Techni-Show

Fanuc Robotics toont in hal 11 op de Techni-Show veel robots. In totaal komen er 15 Fanuc robots naar Utrecht. Daarnaast toont het bedrijf een aantal CNC-besturingen en een boor-, frees- tapmachine van het type Robodrill.

Fanuc Robotics pakt flink uit in Utrecht. Het bedrijf laat zes robots zien van het type M-1iA/0.5A. Alle zes in verschillende configuraties, waaronder een connector assemblage cel, een hoge snelheidstransport voor flessen cel, een micro part inspection cell en een nauwkeurige ontbraam cell. De M-1iA high speed robot weegt amper 17 kg en meet slechts 421mm breed op 500mm diep. Hierdoor neemt hij niet meer ruimte in dan een menselijke operator aan een transportband. Zijn werkbereik bedraagt 280mm diameter, waardoor robot en mens perfect naast elkaar kunnen werken zonder elkaar te hinderen. Hij is geschikt voor het handelen van producten tot 500gr.

 

Fanuc Robodrill op Techni-Show 2012

Fanuc neemt ook een Robomachine mee naar Utrecht. Deze Robodrill Alpha-T21iF kan boren, frezen en tappen (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Behalve de kleine robots van het type M-1iA, staan er ook grotere robots van het type M-3iA, die als demo zonnecellen assembleren. Er staan enkele robots van het type M-10iA voor product handling en het beladen/ontladen van bewerkingsmachines. Ook staan er drie exemplaren van het type M-20iA, welke demonstraties geven op het gebied van beladen/ontladen, handling binnen een tool carrousel en als ontbraamrobot. En er staat een ARC mate robot 100iC met scan functie.

 

Niet alleen robots

Op CNC-gebied toont Fanuc de 31i-A5, een high performance CNC-besturing voor vijf-assig simultane berwerkingen. Daarnaast is ook de 32i-B te zien, een CNC-besturing voor multi-path draaibewerkingen. En er is een FA PC Tools demo met NC-guide, servo tuning en programmeerbare transfer tool. Fanuc Robotics Benelux is gevestigd in Mechelen (B).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven