Veel noviteiten Makino op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Veel noviteiten Makino op EMO

De Japanse machinefabrikant Makino liet eind juni, tijdens een persconferentie in Kirchheim unter teck (D), een aantal nieuwe machines zien die Makino op de EMO Hannover 2013 zal presenteren.

De focus van Makino tijdens de EMO 2013 ligt met name bij de luchtvaartsector, de matrijzenbouw en bij middelgrote fabrikanten van precisieonderdelen. Tijdens de EMO zijn onder andere de nieuwe verticale D800Z bewerkingscentra, de U6 draadvonkmachine, het horizontaal bewerkingscentra a81nx en de EDBV8 EDM te zien. De a81nx is de opvolger van de a81 en onderscheidt zich door een hogere nauwkeurigheid en een betere temperatuur stabiliteit. Daarnaast heeft de a81nx een stijver machineframe, meer koppel in de spindel voor betere frees prestaties en hogere spindel en as snelheden.

Makino D800Z

De D800Z, de grote broer van de D500 en D300, is het nieuwe vijfassige, verticale bewerkingscentra van Makino. Deze machine heeft een draaitafel van 800 mm en zal ook op de EMO gepresenteerd worden (foto’s: Makino)

 

Sneller

Nog een nieuwe machine is de EDBV8 draadvonk EDM. Dit is de grotere variant van de EDBV3 die vorig jaar is geïntroduceerd. De EDBV8 maakt gebruik van Makino’s nieuwe SEDM boor technologie die het mogelijk maakt om tot vier keer sneller dan conventionele EDM machines koelgaten in bladen en schoepen te maken. Een combinatie van innovatieve technieken zoals geheel onder water verspaning en eenvoudige programmering met ‘hole-to-hole’ technologie, verminderen de bewerkingstijd en de kosten.

 

In het aankomende nummer van Metaal Magazine is meer te lezen over de nieuwe D800Z en de U6 draadvonkmachine.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven