Nieuws

Veel nieuws op huisshow Hurco

Op 25, 26 en 27 juni hield Hurco in Landsham (D) bij München zijn tweejaarlijkse huisshow. Dit jaar met veel nieuwe machines. Middelpunt van de belangstelling was de pendelmachine VTX Z.

De pendelmachine VTX Z is voor Hurco een compleet nieuw type bewerkingscentrum. De machine is geschikt voor lange werkstukken tot een lengte van 2032 mm. Door het plaatsen van een tussenwand wordt de werkruimte verdeeld in 2 maal 760 mm. Terwijl aan de ene zijde bewerkt wordt, kan aan de andere zijde het product worden opgespannen of weggehaald. De spil heeft een vermogen van 18 kW, een maximaal koppel van 237 Nm en draait maximaal 12.000 toeren. De pendelmachine was onder spaan te zien.

 

Hurco Open Huis Landsham

De eerste dag was het redelijk druk met klanten. Er was veel belangstelling voor de nieuwe pendelmachine VTX Z. Klik hier voor meer foto’s van de huisshow in Landsham (foto’s: Paul Quaedvlieg) 

 

Portaalmachines

Maar het bleef niet alleen bij de nieuwe pendelmachine. Bezoekers konden via een beeldscherm ook kennis maken met de DCX 22 en 32, twee grote portaalbewerkingsmachines, die ook met de Winmax besturing te bedienen zijn. De DCX 22 heeft een werkbereik van 2200 mm bij 1700 mm bij 750 mm, de DCX 32 gaat tot maximaal 3200 mm bij 2100 mm bij 920. De DCX 22 wordt geleverd in diverse varianten. De uitvoering met een spilopname SK-A 40 heeft een vermogen van 18 kW en is leverbaar met 8.000, 10.000 en 15.000 toeren. Daarnaast is er nog een uitvoering met SK-A 50 spilopname en 60 kW bij 6.000 toeren. De DCX 32 wordt alleen leverbaar met de SK-A 50 spilopname.

 

Ook de nieuwe draaibank TMM 10 met aangedreven gereedschap was onder spaan te zien. Deze machine heeft een maximale draailengte van 750 mm, een maximale draaidiameter van 335 mm en maakt maximaal 3000 toeren. De revolver heeft plaats voor 12 (aangedreven) gereedschappen, heeft een vermogen van 6,6 kW en maakt maximaal 4000 toeren.

 

Winmax

Natuurlijk is ook de WinMax besturing uitgebreid met een aantal standaard en optionele functionaliteiten. Zo is de gereedschapsbibliotheek uitgebreid naar 9999 gereedschappen, zijn materiaal en snijdata in te geven, zodat gereedschap voor verschillende snijbewerkingen toegewezen kan worden. Daarnaast zijn ook alle afmetingen van het gereedschap in te voeren, zodat de software hiermee rekening houdt met het verspanen. Zo wordt er bijvoorbeeld door de software ingegrepen als er een sleuf te diep is geprogrammeerd dan de frees het aan kan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven