Ga naar hoofdinhoud

Veel nieuws bij DMG tijdens Demoweek

In de eerste helft van 2011 kan de Nederlandse metaalverwerkende industrie kennismaken met de nieuwste machines van DMG. Zo organiseert DMG van 1 tot 5 februari a.s. in de hoofdvestiging te Pfronten de ‘XXL open dagen’ waarop de draaifreesmachine CTX delta 4000 TC en het freesdraaicentrum DMU 600 P getoond worden. Dit zijn beide machines voor de compleetbewerking van grote, complexe componenten. Dichter bij huis is er de Demoweek die van 15 – 18 maart a.s. te Veenendaal wordt gehouden.

Tijdens de Demoweek demonstreert DMG Nederland verschillende bewerkingscentra, draai- en freesmachines die onlangs op de wereldmarkt werden geïntroduceerd. Zoals de freesmachine DMU 65 Monoblock: een goed toegankelijke machine die met acceleraties tot 6 m/s en ijlgangen van 40 m/min een hoge dynamiek biedt.

 

Precisiefrezen

De vijfassige uivoering heeft een snelle zwenkrondtafel en leent zich voor precisiefrezen van o.a. gereedschappen en matrijzen alsmede componenten voor de machinebouw, medische techniek, energietechniek en aerospace. De werkruimte meet 650 mm x 650 mm x 560 mm.  Een andere machine is de DMU 60 eVo linear, met de dynamische zwenkrondtafel eveneens geschikt voor vijfassige bewerking; in Veenendaal wordt de grotere uitvoering (80 eVo), met een X-as van 800 mm, gedemonstreerd. De video toont een DMU 60 in actie bij Topaas

 

 

Draaifrezen

Op draaigebied presenteert DMG Nederland het type CTX gamma 1250 TC, een draaifreesmachine met een magazijn voor 36 draaigereedschappen en een snelle gereedschapwisselaar, alsmede een in X-richting verplaatsbare kolom met een in verticale richting verplaatsbare en zwenkbare draaifreesspil. De machine heeft een Z-verplaatsing van 1300 mm; X- en Y-as verplaatsen over 650 en plus of min 200 mm.  Zie ook de video:

 

 

Torquemotor

Werkstukken met een maximale diameter van 630 mm en een lengte tot 1250 mm kunnen bewerkt worden. De machine is voorzien van een hoofdspil (5000 omw/min, 34 kW bij 40% inschakelduur, draaimoment 380 Nm) met een doorlaat van 65 mm en een hulpspil. De draaifreesspil, aangedreven door een torquemotor, maakt maximaal 12.000 omw/min. De lineaire geleidingen in alle asrichtingen garanderen een hoge machinedynamiek.

 

Ecoline

Ook aanwezig in Veenendaal zijn diverse typen machines uit het budgetvriendelijke ecoline-programma, waaronder de universele freesmachine DMU50 eco met een werkbereik van 500 mm x 450 mm x 400 mm (XYZ), een maximaal toerental van 8000 omw/min en een draaimoment van 83 Nm bij 40% inschakelduur. Het verticale bewerkingscentrum DMC 635 eco heeft een werkbereik van 635 x 510 x 460 (XYZ), een maximaal toerental van 8000 omw/min en een draaimoment van 83 Nm bij een inschakelduur van 40 %. De universele draaimachine CTX 310 eco heeft een maximale draaidiameter van 465 mm. De langsweg bedraagt 1050 (Z-as). Het maximale toerental is 3250 omw/min; aan de spil staat een draaimoment van 630 Nm (van 40% inschakelduur) ter beschikking.

 

HSC 20 linear

Ten slotte presenteert DMG tijdens de Demoweek op de HSC 20 linear, de kleinste machine uit het programma machines voor precisieverspanen met hoge snelheid en goede afwerking. Lineaire aandrijving van de X-, Y- en Z-as en toepassing van watergekoelde toquemotoren voor de rotatieassen, acceleraties van meer dan 2g en de watergekoelde hoogfrequentspil die tot 42.000 omw/min maakt verlenen al deze machines een zeer hoge dynamiek. De thermosymmetrische Monoblock portaalconstructie zorgt voor een hoge stabiliteit. Al deze eigenschappen resulteren in korte bewerkingstijden, een goede oppervlaktekwaliteit (Ra beter dan 0,2 micrometer) en hoge positioneernauwkeurigheden (betet dan vijf micrometer).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven