Ga naar hoofdinhoud

Veel metaalmanifestatie in 2013

We kunnen dit jaar 2013 weer veel mooie metaalmanifestaties bezoeken. Hoogtepunt wordt natuurlijk de EMO 2013 in Hannover (D), maar de metaalbranche wordt daarnaast goed bediend met een Metaalexpo in Den Bosch, de MTMS in Brussel (B), een tweetal Metavaks in Gorinchem en Hardenberg en in het najaar een Blechexpo in Stuttgart (D).

Naast de hierboven genoemde metaalmanifestaties kunnen we volgend jaar ook twee andere mooie vakbeurzen bezoeken: de kunststofbeurs K 2013 en grote lasbeurs Schweissen & Schneiden 2013. Dit zijn beide twee grote, internationale beurzen die zeker een bezoek waard zijn. De K 2013 vindt plaats 16-23 oktober in Düsseldorf (D).  Schweissen & Schneiden 2013 is in Essen (D) van 16 – 21 september. Die laatst genoemde datum is tevens de periode voor de EMO Hannover 2013. Dus gelijktijdig met de grote beurs voor metaalproductietechniek in Hannover (D), kunnen we ook terecht op de lasbeurs. Hoe krijgen de beursorganisaties het voor elkaar?

 

Yamazaki Mazak compleetbewerken EMO Hannover 2011

Tijdens een EMO staan eigentijdse metaalproductietechnieken centraal. Hier een fraai staaltje compleetbewerken op de stand van Yamazaki Mazak tijdens de EMO Hannover 2011 (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Dubbele boeking

Ook voor volgend jaar 2014 zien we een vergelijkbare ‘planningsdeskundigheid’. De Techni-Show 2014 in Utrecht heeft als datum 11-14 maart 2014. Precies gelijktijdig met de Metav 2014 in Düsseldorf (D), die echter een dag langer duurt. Dus zowel dit jaar als volgend jaar hebben we in elk geval een week in de agenda dubbel geboekt.

 

lasersnijwerk Schweissen & Schneiden 2010 Trumpf

Een voorbeeld van mooi laswerk met een lasersysteem zoals geëxposeerd door Trumpf tijdens Schweissen & Schneiden 2009

 

Nationale beurzen

Kijken we naar de meer nationale beurzen dan zien in Nederland van 5 – 7 maart de MetaalExpo in Den Bosch en iets later van 20-22 maart de Materials Transformation & Machining Show (MTMS) in Brussel (B). Verder zijn een tweetal Metavaks gepland: 3 – 5 september in Hardenberg en 5 – 7 november in Venray. De beide machinebeurzen lopen gelijktijdig met een TIV.  Van 16- 18 april is er ook een TIV in Gorinchem.

 

LVD Blechexpo Stuttgart 2011

Een lasersnijmachine op de stand van LVD tijdens de Blechexpo 2011 in Stuttgart (D) 

 

Blechexpo

Tot slot een paar beurzen die ook in onze analoge of digitale agenda kunnen: 8 -12 april Hannover Messe in Hannover (D), 4 en 5 juni de materialenvakbeurs Materials in Veldhoven, 5-9 november de plaatbeurs Blechexpo in Stuttgart (D) en last but not least 3- 6 december de EuroMold 2013 in Frankfurt (D).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven