Ga naar hoofdinhoud

Veel EMO nieuws bij Sandvik

Vorige week vond het Pre EMO 2011 Press Event plaats bij Sandvik Coromant in Sandviken, Zweden. Zo’n 50 journalisten van over de gehele wereld kregen een voorbeschouwing van al het nieuws dat de Zweedse gereedschapsfabrikant gaat tonen op de komende EMO in Hannover. Ook Metaal Magazine was erbij.

Naast een aantal algemene presentaties over Sandvik en de wereld van gereedschappen in de metaalbewerking, konden we onder meer kennis maken met een aantal noviteiten op het gebied van tandwielfabricage (Coromill 176 met iLock interface), een snelle boor van het type Coromill 860, het draaien van geharde onderdelen (HPT = Hard Part Turning) met speciale materiaalsoorten voor de snijplaatjes, het bewerken van onderdelen in de vliegtuigindustrie (o.a. titanium) met keramische snijplaatjes, het bewerken van componenten die gemaakt zijn van koolstofvezel, het gebruik van ‘stille’ gereedschappen en een uitgebreide sessie over de fabricage van turbineschoepen.

 

Pre EMO 2011 event SandvikJournalisten kregen uitgebreide informatie over Sandvik noviteiten voor de komende EMO 2011 (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van Sandvik zie onze fotoreportage)

 

Nagenoeg alle sessies vonden plaats in het goed uitgeruste laboratorium van Sandvik Coromant in Sandviken, waar een hoeveelheid machines staat, waar een gemiddeld metaalbedrijf jaloers op zou zijn. We zagen diverse Mazak’s, Mori Seiki’s, DMG’s, maar ook een Höfler vertandingsmachine. Het blijkt dat Sandvik zo’n 4% van de jaarlijkse omzet besteedt  op het gebied van R&D. Sandvik vindt het belangrijk om klanten te bedienen met alle mogelijke gegevens van gereedschappen en materialen en alle mogelijke data die daarbij horen. Een gedegen laboratorium is dan essentieel.

 

Internet

Ook het belang van internet is voor Sandvik Coromant groot. Op de EMO 2011 lanceert het bedrijf een compleet nieuwe website waar veel informatie op een klantvriendelijke en toegankelijke manier wordt weergegeven. Daarnaast is er toenemende vraag naar tooldata omdat een CAM-programmeur deze op voorhand al nodig heeft. Sandvik introduceert daarom Tool Library Services, waar niet alleen data van Sandvik gereedschappen in staan, maar waar ook data van andere leveranciers in geplaatst kunnen worden. Wel alles volgens ISO 13399 natuurlijk.

 

Al met al veel nieuws bij Sandvik Coromant. De komende weken zullen we in afzonderlijke berichten een aantal noviteiten meer in detail tonen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven