VDW: ‘3D-printen heeft vaste plek verworven’ • Metaal Magazine
Nieuws

VDW: ‘3D-printen heeft vaste plek verworven’

Belangstelling voor additive manufacturing tijdens de Metav (foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann).

Diverse standhouders komen op de Metav (later deze maand) met machines voor additive manufacturing (AM).  Dat meldt Metaal Magazine nummer 1, het Metav-voorbeschouwingsnummer. De VDW, vereniging van Duitse fabrikanten van metaalbewerkingsmachines, ziet dat AM inmiddels een vaste plek in de fabrieken heeft ingenomen.

“De interesse is ook duidelijk toegenomen, omdat het AM-proces nu stabieler in industriële toepassingen kan worden geïntegreerd”, stelt de VDW.

“Met name in de industriële productie van kleine series of bij bijzonder veeleisende oplossingen tonen additieve processen hun kracht.”

Spuitgieten

Phoenix Contact uit Duitsland gebruikt AM bijvoorbeeld bij de productie van matrijzen voor spuitgieten. Het Engelse Renishaw past 3D-metaalprinten toe voor inzetstukken bij gereedschappen voor spuitgieten.

AM wordt specifiek belicht in een van de 4 speciale areas op de beursvloer. De Metav houdt bovendien een Inside 3D-printing conferentie over de laatste stand van zaken op dit vlak.

Digitale tweeling

Metaal Magazine gaat verder, in aanloop naar de beurs, in op de digitale tweeling die behalve in de productontwikkeling ook in het verspanend proces een rol gaat spelen.

De komende Metav, van 20 t/m 24 februari in de Messe Düsseldorf, heeft ook speciale aandacht voor software, de jeugd en start-ups. Bovendien zijn er diverse seminars.

Metaal Magazine 1

Lees de Metav-voorbeschouwing in Metaal Magazine nummer 1 die op 2 februari uitkomt.
Neem een abonnement!
Adverteer in Metaal Magazine!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven