VDL verspaant op rand van het maakbare • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VDL verspaant op rand van het maakbare

Bij de Versa 825 bij VDL ETG Projects is de automatisering volledig geïntegreerd in de machine. Dat levert naast een betere uitstraling ook een compacter geheel op (foto’s: Marian Oosterink)

Voor het vervaardigen van onderdelen voor de deeltjesversneller van CERN en soortgelijke kritische componenten heeft VDL ETG Projects een Versa 825 vijfassig bewerkingscentrum van Fehlmann aangeschaft. Compleet met geïntegreerde automatisering van Gibas Automation en aangestuurd door de Jobmanager software van Soflex.

Bij VDL ETG Projects in Eindhoven, onderdeel van de VDL Groep, vormen werkzaamheden “op de rand van het maakbare” een dagelijkse uitdaging, zoals operations- en kwaliteitsmanager Peter van der Elzen het omschrijft. Het bedrijf is onder andere een van de preferred suppliers van CERN, de Europese organisatie die onderzoek doet naar elementaire deeltjes. De huidige deeltjesversneller, de Large Hadron Collider, heeft een omtrek van 28 km. Inmiddels is CERN bezig met de ontwikkeling van een nieuwe deeltjesversneller, de International Linear Collider (CLiC), die rond 2030 operationeel moet zijn.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven