VDL TIM Hapert koopt Heller FP4000 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VDL TIM Hapert koopt Heller FP4000

Om te kunnen voldoen aan de vraag van verschillende vrachtautofabrikanten, heeft VDL TIM te Hapert recentelijk een nieuwe vijfassige Heller van het type FP4000 besteld. Deze machine zal in november in gebruik worden genomen.

De Heller FP400 is uitgevoerd met een zwenkkop, omdat deze een hoger draaimoment aan de freesspil heeft als de zogeheten gaffelkop. Deze laatste zit ook in het programma van Heller voor o.a. hogere toerentallen. Omdat VDL-TIM de machine net als zoveel machines andere machines binnen het bedrijf, ook in dit geval gaat uitvoeren met het eigen robotbeladingssysteem, is gekozen voor een machine met een palletwisslesysteem. Hierdoor worden productwisseltijden tot een minimum beperkt.

 

Heller VDL TIM Hapert Oude Reimer FP4000

De Heller FP400 is uitgevoerd met een zwenkkop (foto’s: Heller/Oude Reimer)

 

VDL TIM Hapert

VDL TIM Hapert is firsttier-supplier en gespecialiseerd in het mechanisch bewerken door middel van CNC-bewerkingsmachines. Daarnaast worden er assemblagewerkzaamheden verricht. Het bedrijf, dat onderdeel is van de VDL Groep en staat bekend om zijn het machinepark en vooruitstrevendheid op het gebied van automatisering en robotisering van productieprocessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven