Nieuws

VDL neemt tbp electronics over

Productie tbp electronics in Dirksland (foto: Arjo van der Graaff, fotograaff.nl).

VDL Groep uit Eindhoven heeft tbp electronics overgenomen. Daarmee versterkt het concern zijn positie als industriële partner in de elektronica. Tbp electronics is specialist in assemblage- en productiediensten van elektronica voor onder meer de sectoren industrie, medical en telecom.

Tbp heeft 133 medewerkers, is goed voor ruim 30 miljoen euro omzet per jaar en is gevestigd in Dirksland (Zuid-Holland) en op Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Printed circuit board assemblies

Het bedrijf assembleert en levert ‘printed circuit board assemblies’ (pcba’s). Dit zijn printplaten met elektronische componenten.

Op de hoofdvestiging op Goeree-Overflakkee vindt het vergaand geautomatiseerde productieproces plaats, in Eindhoven de engineering en het ontwerpen van de testapparatuur.

‘Assemblage elektronica’

“Met de activiteiten van tbp in onze gelederen zetten wij een flinke stap voorwaarts op het gebied van de assemblage van elektronica”, zegt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep.

Verbreding portfolio

“Wij gaan ervan uit dat de combinatie met vooral onze activiteiten op het gebied van de hoogwaardige mechanica meerwaarde biedt voor onze klanten. Daarnaast is tbp actief in veel industrieën waarin VDL ook actief is, zoals semicon, medisch, telecom en defensie.”

‘Familiebedrijf’

“Fantastisch dat VDL Groep de uitkomst is van onze zoektocht naar een geschikt bedrijf om ons over te nemen”, zegt tbp-oprichter Ton Plooy (70). “VDL voldoet in de ruimste zin van het woord aan onze eisen en wensen.”

“Met name de aanwezigheid van VDL Groep in de hoogwaardige maakindustrie en het gegeven dat VDL een Nederlands familiebedrijf is, spreekt ons zeer aan en dat past uitstekend bij onze bedrijfscultuur. De continuïteit van tbp electronics is hiermee gegarandeerd.”

Plooy blijft in het kader van de overdracht nog een jaar bij tbp betrokken. Joost van Haperen (35) is benoemd tot directeur bij tbp electronics. Van Haperen werkt 9 jaar bij VDL Steelweld, en is daar onder meer verantwoordelijk geweest voor projectmanagement en engineering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven