VDL investeert in Motoman-robotlastechniek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VDL investeert in Motoman-robotlastechniek

Met het Fronius CMT-TPS3200 lasproces van Motoman heeft VDL Systems in Uden een nieuwe lasprocédé in huis gehaald. CMT staat voor Cold Metal Transfer. Koude metaaloverdracht dus, een nieuwe lastechnologie, die korte metten maakt met een aantal onoplosbare lasproblemen bij het robotlassen van RVS plaatwerkconstructies.

De HP20-6 lasrobot met het Fronius CMT TPS3200 lasprocédé, is voorzien van twee HSD-Manipulators met een spanwijdte van 2,50 meter. De installatie heeft verder een toorts-calibrator, een 3D-meetcensor, om productafwijkingen te kunnen opvangen, een toortsreiniger en een draadknipper. Dunne en dikke lassen kunnen door elkaar geprogrammeerd worden. Het programmeren geschiedt offline met het nieuwe 3D-CAD/CAM-programma, zodat de productie niet onderbroken hoeft te worden.

 

RVS en aluminium

VDL Systems houdt zich als toeleverancier al jaren bezig met de ontwikkeling, productie en installatie van machines, interne transportsystemen en logistieke systemen voor OEM’ers van onder andere Food Processing Equipement. Het specialisme ligt voor 100% op het gebied van RVS en Aluminium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven