Ga naar hoofdinhoud

VDL Groep lanceert on-demand bestellen

VDL Groep in Eindhoven heeft een nieuwe stap gezet in de digitalisering van productie- en bedrijfsprocessen voor het on-demand bestellen van metalen producten. Met de introductie van platform OrderOn.com komt lasersnijden en kanten voor afnemers in de hele maakindustrie via enkele muisklikken binnen handbereik, stelt het bedrijf.

OrderOn.com biedt flexibiliteit, van enkelstuks tot grote series, en betrouwbare kwaliteit, met kwaliteitsgarantie van VDL. Verder wordt er binnen enkele minuten online een offerte op maat gestuurd, met een duidelijke prijsopbouw, gevoed vanuit het ERP-systeem van VDL.

Geautomatiseerd bestelproces

“Er is een stijgende vraag naar eenvoud in het bestelproces van kwaliteitsproducten met tijdige levering. Dit versnelt de groei van on-demand-productie in de markt”, vertelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. Flexibiliteit, automatisering, snelheid en schaalbaarheid staan hierbij centraal.

“Door onze jarenlange ervaring in lasersnijden en kanten op maat nu ook online aan te bieden, kunnen wij het bestelproces vereenvoudigen en versnellen”, zegt Van der Leegte. “Een offerte is hiermee binnen enkele minuten beschikbaar.”

Eerst lasersnijden en kanten, later meer

Toeleveringsbedrijf VDL Technics in Boxtel is het eerste VDL-bedrijf waar het nieuwe platform is geïntegreerd in het productie- en bedrijfsproces.” Het gaat daarbij om lasersnijden en kanten.

OrderOn.com is onderdeel van de bredere digitaliseringsstrategie van VDL Groep. Later worden ook de competenties van andere VDL-werkmaatschappijen erin geïntegreerd. Dit wordt dan één online ‘make to order’-platform voor een scala aan metaal- en kunststofbewerkingstechnieken.

Delen uitbesteden wordt eenvoudiger

OrderOn.com maakt processen rond metaalbewerking makkelijker, geeft het bedrijf aan. Zo wordt het mogelijk om op een eenvoudige manier delen van metaalbewerking uit te besteden aan VDL.

Na het uploaden van digitale werkbestanden op het platform (tekening of 3D-model, DXF- of Step-bestanden tot 10 MB) is direct een offerte beschikbaar. Als het metaalbedrijf deze heeft goedgekeurd, start het volledig geautomatiseerde productieproces en worden de producten op het gekozen adres afgeleverd.

Machinepark uitgebreid

Om dit voor lasersnijden en kanten mogelijk te maken, is het lasercentrum bij VDL Technics verder uitgebreid met nieuwe machines met een automatische uitruimmodule en volledig geautomatiseerde kantbanken.

Er staan Trumpf CO2-lasers en fiberlasers met een vermogen tot 12 kW. Verschillende lasers van OrderOn zijn uitgerust met een automatische uitruimmodule. Hiermee is 24/7 onbemand te produceren.

Ook kantproces geautomatiseerd

Bij het kanten maakt het platform gebruik van Trumpf-machines met een maximaal bereik van 320 ton en een lengte tot 3650 mm. 

Ook de kantprocessen zijn sterk geautomatiseerd, waardoor 24/7 kan worden geproduceerd.

Met behulp van laser- en cameratechniek worden tijdens het proces buighoeken automatisch gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd.

Er is automatische gereedschapswissel en waar mogelijk worden handlingsrobots ingezet. Door moderne grijpertechnologie en transporttechnieken kunnen zowel kleine als grote onderdelen gerobotiseerd worden verwerkt.

Materialen

Bij het platform kan gekozen worden voor diverse materiaaltypes (koolstofstaal, rvs, sendzimir, aluminium) en kwaliteiten, afkomstig van gerenommeerde staalproducenten.

Het gaat om plaatdiktes van 0,5 tot 25 mm (grootformaat 3000 x 1500 mm). De intelligente nesting-software zorgt voor optimaal gebruik van het materiaal. Het restmateriaal wordt efficiënt hergebruikt.

Zo combineert OrderOn.com, volgens VDL, de nieuwste digitale productiefaciliteiten met meer dan 60 jaar expertise, ervaring en vakmanschap.

Familiebedrijf VDL Groep

VDL Groep, het internationale industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven, is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking.

Toen zoon Wim van der Leegte het bedrijf in 1966 overnam, werd gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie. Het portfolio is aangevuld met kunststofverwerking en de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen.

VDL Groep is groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen.

Ook beschikt het concern met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt.

Sinds 2016 staat de derde generatie van de familie Van der Leegte aan het roer.

VDL Groep is met ruim 15.000 medewerkers actief in 19 landen. De groep omvat 105 werkmaatschappijen, elk met een eigen specialisme, die onderling intensief samenwerken. De gecombineerde jaaromzet in 2021 bedroeg 4,995 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven