VD Leegte Metaal bouwt aan fabriek van de toekomst • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VD Leegte Metaal bouwt aan fabriek van de toekomst

VD Leegte Metaal heeft vorige maand de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van de nieuwe productielocatie in Hapert. President-directeur Willem van der Leegte noemt de nieuwbouw de ‘fabriek van de toekomst’.

De symbolische eerste steen is gelegd door de familie Van der Leegte, in het bijzijn van alle medewerkers van VD Leegte Metaal, de bouwpartners en andere betrokkenen.

De nieuwe fabriek komt op het Kempisch Bedrijven Park (KBP) in Hapert en zal medio 2023 worden opgeleverd. Dat meldde het bedrijf op Facebook.

Bakermat VDL Groep

VD Leegte Metaal is feitelijk de bakermat van de huidige VDL Groep. Het is het eerste VDL-bedrijf, opgericht in 1953.

President-directeur Willem van der Leegte prees in zijn toespraak voor de medewerkers het bedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerde, internationale toeleverancier.

VDL Groep bestaat inmiddels uit 106 bedrijven in 19 landen met bijna 16.000 medewerkers. Willem van der Leegte is zelf, net als zijn opa, vader én broer, bij VD Leegte Metaal begonnen.

Fabriek van de toekomst

Dat hij het nieuwe VD Leegte Metaal fabriek van de toekomst noemt, is niet zonder reden. “VD Leegte Metaal gaat straks verder dan de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van automatisering en duurzaamheid.”

(foto’s: VDL Groep.)

Slimme fabriek

Toine van de Rijdt, managing director bij VD Leegte Metaal, noemde het eerder dit jaar een ‘slimme fabriek’, waar mens, technologie en informatie aan elkaar gekoppeld worden voor een toenemende productie-intelligentie.

Cobots en robots

“Denk aan integratie van productiegegevens in fabrieken en bedrijven, digitaal modelleren, product- en procesinnovaties. Denk aan cobots en robots.”

“Deze nieuwe fabriek zal een icoon zijn en nog meer symbool staan voor de economische kracht van de regio”, aldus Willem van der Leegte. “Daar mogen we allemaal heel trots op zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven