Vanderlande Beste Werkgever productie en industrie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vanderlande Beste Werkgever productie en industrie

De verkiezing van Beste Werkgever is dit jaar voor de 14e keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland (foto: Beste Werkgever)

Vanderlande is vanmiddag uitgeroepen tot Beste Werkgever in de productie- en industriesector. De organisatie kreeg de prijs uitgereikt tijdens een evenement in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De verkiezing, gehouden door Effectory en Intermediair, leverde nog meer winnaars op. Fokker Landing Gear uit Helmond en Scania Production Zwolle zijn ook goed scorende organisaties in de branche ‘Productie & Industrie’.

 Vanderlande (dat geautomatiseerde material-handlingsystemen levert) dankt het hoge cijfer (8,1) vooral aan de mate van trots die de medewerkers ervaren en het feit dat de organisatie een duidelijk doel nastreeft. Op personeelsgebied is de organisatie vooral blij met de bevlogenheid, kennis en trots van haar medewerkers. De mensen staan centraal: teamplay en ownership staan hoog in het vaandel. Vanderlande biedt een innovatieve technische werkomgeving met volop ontwikkelmogelijkheden, mede dankzij een eigen Academy en talentenprogramma’s.

Andere winnaars

Fokker en Scania volgen op gepaste afstand met beide een 7,5. Fokker scoort goed door een hoge mate van collegialiteit en gevoel van vertrouwen. Scania Production Zwolle wordt door de eigen medewerkers bejubeld om de open communicatiecultuur en de inspirerende leiding.

 

Geheim van goed werkgeverschap

Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid, zegt Guido Heezen, directeur van Effectory en HR-trendwatcher. ‘Zeer belangrijk is een cultuur van vertrouwen. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn een paar van de andere succesfactoren. Vaak weten zowel de directie als de medewerkers wel hoe het zou moeten, maar komen ze er toch niet uit. Dat heeft te maken met interne politiek. Mag je als medewerker bijvoorbeeld slimmer zijn dan je baas? Er is één groep werknemers die extra aandacht vraagt. Jongeren van de generatie Y zeggen: “Ik werk voor je zolang je me boeit.” Dat is nog een extra reden waarom goed werkgeverschap anno 2014 zo belangrijk is.’

 

Over het onderzoek

Het Beste Werkgeversonderzoek is een initiatief van Effectory en Intermediair. De verkiezing van Beste Werkgever is dit jaar voor de 14e keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek hebben 332 organisaties deelgenomen. De positie die organisaties op de ranglijst krijgen, is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers over het werkgeverschap van een organisatie. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Beste Werkgevers Magazine 2014. In dit magazine is onder meer te zien op welke onderwerpen de beste 100 werkgevers zo goed scoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven