Van Zelst Plaattechniek verhoogt productie met lasersnijmachine Byspeed 3015 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van Zelst Plaattechniek verhoogt productie met lasersnijmachine Byspeed 3015

Ter verbreding van de bestaande plaatbewerkingfaciliteiten heeft Van Zelst Plaattechniek uit Vaassen de geavanceerde lasersnijmachine Byspeed 3015 van Bystronic in gebruik genomen. Met deze machine zijn nauwkeurige lasersnijbewerkingen in staal, roestvast staal en aluminium uitvoerbaar, bij plaatafmetingen tot 1500 mm x 3000 mm.

Met de ingebruikneming van de Byspeed 3015 lasersnijmachine beschikt de Van Zelst Groep over meer mogelijkheden voor een snelle levering van enkelstuks en kleine series plaatwerk. “Met deze ultramoderne machine willen we ons nog duidelijker profileren als totaalleverancier op het gebied van plaattechniek”, aldus bedrijfsleider Rutger van Zelst. “Naast het uitvoeren van excenterperswerk bieden wij onze afnemers vele mogelijkheden voor het produceren van enkelstuks of seriematig lasersnijwerk in staal tot een dikte van 25 mm, in roestvast staal tot 20 mm en in aluminium tot 12 mm. Met name voor het realiseren van prototypen en kleine series — waarbij het (nog) niet verantwoord is te investeren in stansgereedschappen — is dit interessant.”

Enkele jaren geleden kreeg de onderneming de beschikking over een Bystronic lasersnijmachine, compleet met snelwisselsysteem en automatische belading. Van Zelst: “Met deze apparatuur werden goede ervaringen opgedaan, dus was er voor ons alle reden om met een nieuwe machine van dit fabrikaat verder te gaan. De thans geïnstalleerde Byspeed 3015 biedt aanzienlijk meer mogelijkheden en levert ons een forse capaciteitsuitbreiding op. Het is de snelste lasersnijmachine van Bystronic, die een veel forser vermogen en een driemaal zo hoge snelheid heeft als waarover wij voorheen beschikten. Als plaatwerkproducent zijn wij daarmee in staat meer toegevoegde waarde te leveren.”
De Byspeed 3015 beschikt onder andere over een precisiegelagerde snijbrug en een geïntegreerd direct meetsysteem waardoor constant een grote nauwkeurigheid is verzekerd. Verder is de machine uitgerust met het Bytransline automatische laad- en losstation, waardoor zelfs onbemande fabricage mogelijk is, ook buiten de normale werktijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven