Van Zelst Metaalwaren perst tot 800 ton • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van Zelst Metaalwaren perst tot 800 ton

Van Zelst Metaalwaren maakt gebruik van een grote excenterpers van Omera Presse Ross met een perskracht tot 800 ton (foto's: Tim Wentink)

Gisteren bezocht Metaal Magazine tijdens een workshop over fiberlasers, georganiseerd door Bystronic, Van Zelst Metaalwaren in Vaassen. Naast een onlangs in gebruik genomen fiberlaser van Bystronic zagen we ook een grote excenterpers van Omera Presse Ross voor perskrachten tot 800 ton.

De constructie van de excenterpers berust op vier kolommen. Met een perskracht van 800 ton, een tafelafmeting van 4.250 mm x 1.600 mm en een vaste slag van 500 mm is deze pers volgens Addo Hofs, directeur bij Van Zelst Plaatbewerking, misschien wel de grootste in Nederland. De pers is volledig geautomatiseerd en wordt aangevoerd met plaatmateriaal met een breedte van maximaal 1.300 mm en dikte tot maximaal 3 mm. De rollen van de Dimeco aanvoerwals zijn servogestuurd en geschikt voor een aanvoerlengte van maximaal 10.000 mm. De pers wordt gebruikt voor het produceren van grote plaatdelen in zowel kleine, middelgrote als grote series.

De excenterpers heeft een wisseltafel van 4.250 mm x 1.600 mm
De excenterpers bij Van Zelst heeft een wisseltafel van 4.250 mm x 1.600 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven