Van Zanten freest laskanten op Zayer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van Zanten freest laskanten op Zayer

Met de aanschaf van een KMU12000 blokbed-freesmachine van Zayer heeft Joop van Zanten Staalservice in Veenendaal de eerste schreden gezet op het gebied van verspanen. De machine wordt vooral ingezet voor het contourfrezen van laskanten.

Tot nu toe werden laskanten en andersoortige afschuiningen bij Joop van Zanten Staalservice aangebracht met behulp van autogeen snijden. Bij rechte contouren geen probleem. Voor meer complexere contouren biedt de KMU 12000 blokbedfreesmachine uitkomst. Met tevens de mogelijkheid om in dezelfde bewerkingsgang aanvullende bewerkingen uit te voeren, zoals het boren en tappen van gaten, het aanbrengen van verjongingen of het corrigeren van de geometrie. 

  Zayer width =

De Zayer blokbedfreesmachine in actie bij Joop van Zanten Staalservice (foto’s: Jan Oonk)

 

Bendertechniek

Bijkomend voordeel van de verspanende route is dat sprake is van minder warmte-inbreng en dus minder vervorming. De KMU12000 is een al wat oudere machine, via Bendertechniek in Veenendaal (de Nederlandse vertegenwoordiger van Zayer in ons land) overgenomen van een bedrijf in Spanje. Het bed heeft een forse lengte van 12 m en is geschikt voor producten tot 20 ton. 

 

Lees meer over deze machine in een van de komende nummers van Metaal Magazine. Bekijk hieronder een video van Joop van Zanten Staalservice:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven