Van Leeuwen Buizen neemt Ferrostaal over • Metaal Magazine
Nieuws

Van Leeuwen Buizen neemt Ferrostaal over

De Van Leeuwen Buizen Groep neemt de activiteiten van Ferrostaal Piping Supply over. Dit is een Duits-Nederlandse buizenhandelaar die hoofdzakelijk levert aan de chemie, petrochemie en machinebouw. De overname wordt per 1 mei 2018 van kracht.

Het in 1953 opgerichte Ferrostaal Piping Supply is een gespecialiseerde leverancier van buizen en buismaterialen, actief in de marktsegmenten chemie, petrochemie, apparatenbouw, machinebouw en handel. Het hoofdkantoor staat in het Duitse Essen.

Het bedrijf richt zich vooral op de markten in Duitsland en de Benelux. Daarnaast exporteert Ferrostaal Piping Supply zijn producten naar diverse werelddelen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen, en er werken zo’n 40 personen.

Vanuit Van Leeuwen

De activiteiten van de Nederlandse vestiging van Ferrostaal Piping Supply worden uitgevoerd vanuit de bestaande ondernemingen van Van Leeuwen.

De teams van Ferrostaal in Duitsland gaan als zelfstandige commerciële teams opereren, als onderdeel van het netwerk van Van Leeuwen. Het bedrijf houdt de eigen naam, medewerkers, en de eigen klantenkring die kan profiteren van het bredere aanbod van producten en diensten van Van Leeuwen.

De strategie van Van Leeuwen is er op gericht om door middel van acquisitie en autonome groei haar leidende marktpositie in verschillende industriële segmenten verder uit te breiden en te versterken.

‘Toegang tot Duitse markt’

De overname zorgt voor een belangrijke uitbreiding van het commerciële netwerk van Van Leeuwen. Met Ferrostaal Piping Supply krijgt Van Leeuwen meer toegang tot de Duitse markt, in het bijzonder het segment van de chemie en petrochemie, waarin Van Leeuwen wereldwijd actief is.

Ook biedt de overname de mogelijkheid tot verdere uitbreiding van de dienstverlening aan de machinebouw, een segment waarin Van Leeuwen al vele jaren succesvol opereert in andere Europese landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven