Nieuws

Van Leeuwen Buizen doet forse overname

Naadloze stalen precisiebuizen bij Benteler (foto Benteler Distribution).

De Van Leeuwen Buizen Groep heeft een overeenkomst getekend om Benteler Distribution over te nemen. Daarmee verdubbelt het bedrijf de omzet en het aantal medewerkers. Deze strategische acquisitie biedt Van Leeuwen toegang tot belangrijke nieuwe markten in Europa en draagt bij aan de sterke positie als distributiebedrijf in buizen en buismaterialen in Europa. 

Benteler Distribution (BD), een divisie van Benteler International AG, is een internationaal distributiebedrijf met een volledig assortiment koolstof- en rvs buizen en diensten op maat voor klanten in de machinebouw, automotive, energie, constructie en scheepsbouw.

Er werken 1.600 werknemers op 59 locaties, inclusief opslagfaciliteiten, verspreid over 24 landen. Met de overname van BD breidt Van Leeuwen aanzienlijk uit, vooral in Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en Centraal-Europa.

‘Historische stap’

“Deze overname is een historische stap in de 95-jarige geschiedenis van Van Leeuwen en onderstreept onze ambitie om een toonaangevend bedrijf in onze branche te blijven”, zegt Peter Rietberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Leeuwen. De overname is volgens hem “een perfect voorbeeld van het realiseren van ‘more than tubes’”.

Van Leeuwen wil de marktpositie in verschillende marktsegmenten en landen verbeteren, door acquisities en autonome groei.

Toegevoegde waarde

De toevoeging van BD aan de Van Leeuwen Buizen Groep versterkt Van Leeuwen’s distributienetwerk in Europa met een breder productassortiment en groter aanbod van toegevoegde waarde diensten en bewerkingen voor klanten.

Het samenvoegen van Van Leeuwen en BD maakt volgens het bedrijf de verdere ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor klanten mogelijk, zoals geoptimaliseerde en gespecialiseerde voorraden vlakbij de klant, en investeringen in IT-ondersteunde klantinterfaces en effectieve distributie-oplossingen.

Van Leeuwen Buizen

De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in Zwijndrecht, is in 1924 opgericht en actief in vrijwel alle industriële sectoren.

Het bedrijf had in 2018 een omzet van 630 miljoen euro en 1.150 medewerkers in dienst. De Groep heeft meer dan veertig vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Amerika.

Van Leeuwen heeft specialistische kennis van sourcing, projectmanagement, logistiek en voorraadplanning, en werken nauw samen met klanten in de markten Industry en Energy.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante regelgevende instanties, wordt het sluiten van de transactie in het laatste kwartaal van 2019 verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven