Van der Ende: van vader op zoon • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van der Ende: van vader op zoon

Lex en Piet van der Ende.

Bij Van der Ende Groep neemt Lex van der Ende het algemeen directeurschap over van zijn vader, mede-eigenaar en oprichter Piet van der Ende. Piet heeft 40 jaar aan het roer gestaan van Van der Ende Groep, als algemeen directeur. Hij vindt het nu tijd geworden om per 1 juli formeel de dagelijkse leiding over te dragen op zijn zoon.

Piet blijft als grootaandeelhouder nauw betrokken bij het bedrijf. Hij zal zijn kennis en ervaring inzetten en maakt ook onderdeel uit van de directie. Piet zal zich tevens richten op de vastgoedprojecten, waaronder de verhuizing naar de nieuwe locatie in Maasdijk.

“Ik heb het volste vertrouwen in de toekomst met Lex als algemeen directeur”, zegt vader Piet. “Hij heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Hij is er klaar voor en ik sta volledig achter hem”, vertelt Piet trots.

In de schuur

Piet van der Ende begon in 1985 in de schuur van zijn vader. Eerder werkte hij in loondienst bij een elektrobedrijf, waar hij bij tuinders veel lekkende en slecht functionerende pompen signaleerde. Daar liggen kansen, dacht hij toen. Door een speciale afdichting te introduceren, konden de pompen gereviseerd worden.

Al snel lukte het niet meer om alle aangeboden pompen alleen in de avonduren te reviseren en startte hij zijn eigen bedrijf: Van der Ende Pompen. Behalve reparatie en revisie, volgden al snel bestellingen voor nieuwe pompen en andere aanverwante producten. Voor ingewikkeldere vraagstukken werden nieuwe oplossingen uitgedacht, zoals de Enbar LVM.

Van de schuur verhuisde het bedrijf naar een eigen pand. Kort daarna werd een tweede vestiging in Oss opgericht. Er kwam steeds meer focus en de kennis werd aan de producten gekoppeld. Er werden nieuwe markten aangeboord zoals bouw en industrie, zodat het bedrijf minder afhankelijk van de tuinbouw werd.

‘Verder uitbouwen’

Zoon Lex loopt al sinds z’n jeugd in het bedrijf, maar is in 2008 officieel in dienst getreden. Naast de traditionele werkzaamheden, zag Lex al snel dat afdelingen gereorganiseerd moesten worden voor nog betere resultaten.

Diverse agentschappen werden aangegaan en het assortiment werd verder uitgebreid om voortaan een totaalconcept onder één dak te kunnen leveren. Het bedrijf nam onder meer Moor Filtertechniek en Artemis (waterbehandeling) over.

“Na jarenlang intensief betrokken te zijn geweest bij de bedrijfsvoering en de strategische keuzes, heb ik enorm veel zin om dit samen met m’n collega’s verder uit te bouwen. Ik heb veel geleerd van m’n vader en zie de toekomst met plezier tegemoet!”

Verhuizen naar nieuwe plek

Het bedrijf verhuist binnenkort van het Maasambacht naar de Aartsdijkweg op bedrijventerrein Coldenhove in Maasdijk. Door de sterke groei die het bedrijf heeft doorgemaakt, is de huidige behuizing te klein geworden. Na de laatste uitbreiding in 2014 was de grens bereikt.

Een nieuwe locatie is gevonden in het pand met groene beglazing (voorheen van AGC Europe) aan snelweg A20, op hemelsbreed nog geen kilometer van het oude pand.

De goede bereikbaarheid op deze A-locatie en daarmee de logistieke mogelijkheden, hebben een belangrijk aandeel gehad in de keuze.

De aankoop is tevens gedaan met het oog op de toekomst. Een derde van de locatie (met een totaaloppervlakte van 16.000 m2) wordt momenteel verhuurd, dus is er de komende jaren ruimte voor groei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven