Van CNC frezer in loondienst naar zelfstandig ondernemer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van CNC frezer in loondienst naar zelfstandig ondernemer

De kersverse ondernemer Aart Groeneveld bij de CNC-bedfreesbank met een bereik van 1.000 mm x 1.000 x 2.000 mm

Na 9 jaar in loondienst als CNC-frezer en 4 jaar onderhoudsmonteur van machines ben je als jongeman toe aan een grotere uitdaging. Het ondernemerschap lonkt en je begint als zelfstandig metaalbewerkingsbedrijf voor jezelf. Je zoekt een partner en je begint in een gehuurde loods met enkele moderne verspaningsmachines. Geen nieuwe machines, maar wel moderne machines waarmee je kunt lezen en schrijven. Omdat de reeds eerder opgebouwde afnemerskring jou een eigen onderneming van harte gunt, stromen de opdrachten al snel binnen en je bent al in een vroeg stadium professioneel bezig. Dit overkwam Aart Groeneveld van het onlangs door hem opgestarte verspaningsbedrijf Acero in Groot Ammers. 

“Vooral de gunfactor bij jouw afnemers is van essentieel belang als je een eigen bedrijf begint”, aldus Groeneveld. “Natuurlijk moet je wat je belooft waar maken, je prijzen moeten kloppen en de afspraken moeten worden nagekomen, maar omdat je niet kunt bogen op een jarenlange goede naam, ben je afhankelijk van de sympathie van je afnemers die jou de eerste opdrachten gunnen bij de opstart van je nieuwe bedrijf”.

Vliegende start

“We zijn met z’n tweeën in februari 2015 begonnen en mede door de aantrekkende economie werd de vraag naar verspaningsonderdelen groter. Zeker in de sectoren waarin wij als Acero ons begeven: enkelstuks en kleine series voor de scheepsbouw, offshore, apparatenbouw, machinebouw, kranenbouw en automotive. Al gauw kregen we veel opdrachten binnen en we waren genoodzaakt een derde productiemedewerker/operator aan te nemen. Thans werken we met 3 productiemedewerkers in het bedrijf, inclusief mijzelf, en een partime kracht voor de administratie. Omdat we nauwelijks overheadskosten hebben, kunnen we onze afnemers zeer interessante prijzen aanbieden. Belangrijk is nu om de tevredenheid van je klanten na de aflevering van de eerste opdrachten om te zetten in vertrouwen op langere termijn. Hierbij speelt eerlijkheid, flexibiliteit en het consequent nakomen van de gemaakte afspraken een belangrijke rol”, aldus Groeneveld.

Machinepark

“Natuurlijk kun je niet meteen beginnen met de allernieuwste machines, maar we zijn er toch in geslaagd een uiterst modern CNC-gestuurd machinepark neer te zetten die uitstekend aan onze eisen en aan die van onze klanten voldoet”, aldus Aart Groeneveld. “Zo hebben we de beschikking over CNC-gestuurde machines voor draaien en frezen, zoals een CNC-gestuurde bedfreesbank met een bereik van 1.000 mm x 1.000 mm x 2.000 mm (XxYxZ). Hierbij kan de kop in het programma gedraaid worden, waardoor je onder een bepaalde hoek kunt frezen of werken over de X- of Y-as. Ons paradepaardje is het nagenoeg nieuwe bewerkingscentrum Okuma Genos L300-EM. Dit centrum kan naast draaien, ook frezen, boren en tappen met aangedreven gereedschap, waardoor je in één opspanning ook heel efficiënt en nauwkeurig gaten in bijvoorbeeld flenzen kunt aanbrengen, of platte kanten aan producten”.

Dik tevreden

“Gezien onze goedgevulde orderportefeuille met interessante opdrachten en de tevreden reacties van onze afnemers tot nu toe mogen we zeker niet klagen. Als zij tevreden zijn, zijn wij dat ook. Aan ons de taak om dat zo te houden en uit te breiden, waardoor verdere extensie van ons nieuwe bedrijf in machines en personeel mogelijk wordt”, aldus een enthousiaste Groeneveld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven