Ga naar hoofdinhoud

Van Balen: ”Software vaak nog onderschat”

“Je verhoogt efficiency niet door meer machines te kopen”, zegt Guus van Balen, directeur van Pimpel Benelux. “Wij zien dat klanten die investeren in scholing van hun medewerkers het goed doen. Pimpel Benelux biedt ondersteuning en opleidingen. Vooral dat laatste blijkt in de praktijk zijn meerwaarde te bewijzen,

Door op te leiden worden zwakke plekken in de organisatie blootgelegd, merkt Guus van Balen. Door daarop in te steken, slagen deze bedrijven erin de efficiency te verbeteren en zo hun concurrentiepositie te versterken. “De metaalindustrie is gewend problemen op te lossen met machines. Maar meer machines van hetzelfde kopen is niet de oplossing. Daarmee verhoog je nog niet de efficiency, wel met passende softwareoplossingen.”

 

350 x 263 FritzPimpel-GuusvanBaalen

Guus van Balen (rechts) samen met Fritz Pimpel: de verspanende industrie kijkt teveel naar de specs van de machines en onderschat de rol van software in het optimaliseren van het verspaningsproces (foto: Franc Coenen)


Specs

Guus van Balen merkt dat de verspanende industrie in de Benelux nog moet wennen aan het belang van software. Ze letten nog te zeer op de specs van de machine en laten optimalisatiekansen door het proces te verbeteren, liggen. “Ze zijn teveel gericht op de specs van de machine, te weinig wat je ermee kunt.” Dat kun je niet meer volhouden nu machines complexer worden en series alsmaar kleiner en 24-uurs productie noodzaak is om nog te kunnen concurreren. Daarom vindt hij opleiden en adviseren essentiële aspecten in de rol die Pimpel Benelux vervult.

 

DP Technology

Sinds 1998 werkt het Benelux-bedrijf met Esprit van producent DP Technology. Door de visie op een brede Europese samenwerking is in 2012 een joint venture gesloten met Pimpel, in de Benelux operationeel onder de naam Pimpel Benelux. De joint venture is daarnaast actief in Duitsland, met eigen vestigingen in onder andere Nordrhein Westfalen en Baden-Württemberg. Pimpel Benelux biedt eveneens de noodzakelijke ondersteuning en opleidingen. Vooral dat laatste blijkt in de praktijk zijn meerwaarde te bewijzen, zegt Guus van Balen, directeur van Pimpel Benelux. “Wij zien dat klanten die investeren in scholing van hun medewerkers het goed doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven