Nieuws
TM cobot
TM cobot (foto: Valk Welding).

Robotintegrator Valk Welding gaat aanvullend aan haar automatiseringsoplossingen met Panasonic lasrobots ook cobots (collaborative robots) verkopen. Daarvoor heeft Valk Welding het distributeurschap voor de Benelux verworven van TM cobots van Techman Robot. Deze Taiwanese fabrikant ontwikkelt en bouwt cobots die standaard zijn voorzien van geïntegreerde vision.

TM cobots zijn relatief goedkoop, plug & produce inzetbaar en gebruiksvriendelijk te programmeren. Ze worden daarom steeds vaker geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen. TM cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en kunnen daardoor zowel naast mensen als met mensen werken zonder dat aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn vereist.

Patronen herkennen

De TM cobots zijn de eerste cobots die standaard zijn uitgerust met geïntegreerde vision en onderscheiden zich daarmee in deze markt van andere fabrikanten. Met deze Smart-functie zijn de TM cobots in staat om patronen te herkennen, objecten te lokaliseren, kleur te lezen en barcodes te lezen. Dit maakt TM cobots geschikt om precieze taken uit te voeren binnen een high-mix low-volume omgeving.

Ondersteunende faciliteiten

Valk Welding gaat de TM cobots onder een aparte divisie, ‘VWCO’, aan integrators en automatiseringsbedrijven in de Benelux verkopen. Daarvoor zullen in de hoofdvestiging van Valk Welding in Alblasserdam ondersteunende faciliteiten voor voorraad, demo, (online-)training en service worden opgezet.

lasautomatiseringsoplossingen

Naast verkoop via integrators en automatiseringsbedrijven wil Valk Welding de cobots opnemen in haar leveringsprogramma voor toepassing bij lasautomatiseringsoplossingen om samen met Panasonic lasrobots, logistieke taken uit te laten voeren zoals het aangeven van onderdelen, bin-picking om onderdelen uit bakken te halen en hulp voor operators om cyclustijden te halen. Valk Welding speelt daarmee in op de vraag in de maakindustrie naar verdere automatisering van het productieproces met logistieke automatiseringsoplossingen.

Twee modellen

Het leveringsprogramma omvat tot nu toe een tweetal modellen, de TM5-700 met een bereik van 700 mm, tot 6 kg belastbaar, en de lichtere TM5-900, die met een bereik van 900 mm tot maximaal 4 kg kan hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven