Vakopleiding CNC-technoloog niveau 4 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vakopleiding CNC-technoloog niveau 4

Stodt Bedrijfsopleidingen uit Hengelo (O) vraagt tijdens de Techni-Show aandacht voor de nieuwe BBL vakopleiding tot CNC-productietechnoloog niveau 4. Deze opleiding is bedoeld voor CNC-vaklieden en biedt inzicht en kennis van de moderne manier van verspanen.

Door middel van training in een productie-omgeving met een verspanende bewerkingscel een multitasking-verspaningsmachine krijgt een cursist inzicht in het 24/7-productieconcept en bijbehorende  processen.

 

ROC Twente

Het ROC van Twente zorgt voor de algemeen vormende inhoud zoals talen, wis- en natuurkunde en maatschappelijke vorming. Stodt neemt het vakinhoudelijk deel voor haar rekening met de vakken; moderne productietechnieken in relatie tot de verspaning zoals lean produceren en 24/7-productie. Ook het beheersen van CAD (naar keuze AutoCAD of SolidWorks) en CAM (MasterCAM) programmatuur en het maken van calculaties en kostenbewust handelen behoren tot het vakinhoudelijke deel.

 

Afstudeerproject

Als gaat een cursist bijvoorbeeld een productie voorbereiden van een nieuw complex product. De tweejarige opleiding vindt plaats in Hengelo gedurende één middag en één avond per week. Cursisten die aan deze vakopleiding Moderne Productietechnologie CNC-verspaning, niveau 4 wensen deel te nemen dienen een vooropleiding BBL niveau-3 CNC-verspanen, BOL niveau-4 werktuigbouw of gelijkwaardig te hebben.

 

EVC-traject

Stodt biedt voorafgaand aan de start van deze opleiding de mogelijkheid om de kennis en ervaringen van werknemers door middel van een EVC-traject te toetsen. De opleiding is ingericht naar het kwalificatiedossier van Kenteq niveau 4 (crebo 92512) en bij voldoende prestatie ontvangt de cursist een diploma WTB (BBL) niveau 4. Deze opleiding komt in aanmerking voor diverse vergoedingen van zowel overheid (BBL-vergoeding) als brancheorganisaties.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven