Vakkanjers Live: Techniekarena voor jongeren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vakkanjers Live: Techniekarena voor jongeren

De Werkspoorkathedraal in Utrecht is op 14 juni een techniekarena tijdens Vakkanjers Live 2018. Zo’n 1.400 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs ontdekken de wereld van techniek en zien de finales van de Vakkanjer Challenges 2018.

Ruim 6.000 leerlingen van 130 scholen gingen afgelopen schooljaar aan de slag voor de waterschappen. “Het regent steeds vaker en harder in Nederland”, aldus dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen, dit jaar de opdrachtgever van Vakkanjers. “Daarom hebben we ook de hulp van de Vakkanjers ingeroepen. Met hun technisch inzicht en creativiteit kunnen ze met een frisse blik oplossingen bedenken voor ons werk.”

Urban Water Storage

De Vakkanjers bedachten onder meer een SmartWaterHotel, een sponsdam en een Urban Water Storage met monitoringssysteem. De teams met de beste oplossingen pitchen hun prototypes voor jury en publiek tijdens Vakkanjers Live. YouTube-held Mastermilo bouwt deze dag zijn wipkar en legt ondertussen alles vast voor zijn eigen YouTube-kanaal.

Zelf lassen en 3D-printen

Leerlingen kunnen op 14 juni onder meer de decors lassen, 3D-printen, een podium ontwerpen, werken met virtual reality en zelf achter de knoppen van het licht en geluid zitten.

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Vakkanjers Live biedt de jonge bezoekers een positieve ervaring met techniek, waardoor ze mogelijk eerder voor een technische opleiding of loopbaan kiezen.

Bekijk het programma van Vakkanjers Live op donderdag 14 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven