Vakkanjers Live ontdekkingsreis door techniek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vakkanjers Live ontdekkingsreis door techniek

Vakkanjers Live biedt ook dit jaar een ontdekkingsreis door de techniek. Jongeren ervaren wat er zoal komt kijken bij het organiseren van een festival. Zo kunnen ze zelf aan de knoppen van licht en geluid zitten, decors lassen, 3D-printen en de spannende ontknoping van de Vakkanjer Challenges meemaken.

De teams zijn aan de slag gegaan met de challenge ‘Vrijheid in beweging’. Hierbij hebben ze een monument van nu, een moNUment, bedacht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Zo is er onder meer een Vrede Fontein, een Inzicht Stoel der Wijsheid en een lichtmonument van team De Friese vrije mensen :). Er zijn ook nieuwe ideeën rond de thema’s zorg en recycle.

Mastermilo gaat ook aan de slag met het thema ‘Vrijheid en beweging’ en komt met een hangmat-auto.

De teams pitchen hun idee tijdens Vakkanjers Live op 12 en 13 juni in Utrecht. Er kan gestemd worden voor de publieksprijs.

VIP-kennislunch

Speciaal voor bedrijven en relaties is er op 13 juni tevens een VIP-kennis- en netwerklunch, waarin onder meer wordt gesproken over het tekort aan goed opgeleide jonge vakmensen.

“Hoe zorgen we voor voldoende denkers en doeners die ons blijvend verder helpen? De sleutel ligt in sterk techniekonderwijs – in nauwe samenwerking met het technische bedrijfsleven.”

Uitdagend techniekonderwijs

Sprekers als Jan van Nierop (voorzitter Stichting Platforms VMBO en ambassadeur Nieuw VMBO en Sterk Techniekonderwijs) en Marlous Birkhoff (Woerdens Techniek Talent), laten onder meer elementen van uitdagend techniekonderwijs zien, en de rol van bedrijven daarin.

Jongens en meiden ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers: een educatief programma waarin leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren een technische oplossing bedenken voor een probleem. In teams werken de vmbo’ers en mbo’ers aan een échte opdracht voor een aansprekende opdrachtgever.

Vakkanjers

Vakkanjers is een initiatief van technische sectoren om de instroom van goed opgeleide vakmensen te stimuleren. Technische bedrijven hebben volop uitdagende banen voor zulke talenten. Vakmensen die niet alleen technisch onderlegd zijn, maar juist ook beschikken over andere competenties.

Met Vakkanjers werken scholen en bedrijven samen aan het verbeteren van de technische vaardigheden én aan de persoonlijke ontwikkeling van de jonge deelnemers.

Programma 12 en 13 juni 2019

Schrijf in voor de VIP-kennislunch (13 juni)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven