Vakbeurs Materials verheldert functie materiaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vakbeurs Materials verheldert functie materiaal

Het materiaal Alusion is een aluminium schuimstructuur dat toegepast kan worden bij het lichtgewicht construeren van panelen (foto: Tim Wentink)

De vierde editie van de vakbeurs Materials vindt plaats op woensdag 20 en donderdag 21 april. Bijna 100 bedrijven en organisaties tonen in Veldhoven de nieuwste ontwikkelingen in o.a.: materialen, verbinden, meten, testen, coatings, bewerken en design. Voor diepgang zorgen lezingen over materiaaltrends en praktijkverhalen over -toepassingen.

Materials 2016 is meer dan alleen maar een beurs over materialen en materiaaleigenschappen. Er komen ook materiaaltechnieken aan bod, zoals bewerkingen, warmtebehandelingen, omvorm-, oppervlakte- en verbindingstechnieken. Verder is er op de beursvloer aandacht voor oplossingen van allerlei ‘materiaaluitdagingen’, zoals corrosie, hechting, temperatuurbestendigheid, hergebruik, herverwerking, slijtvastheid, wrijvingsweerstand, UV-bestendigheid en vervormbaarheid. Tot slot komen onderwerpen als analysetechnieken en schade-onderzoek aan bod.

Lezingen

De beurs Materials staat dit jaar in het thema van ‘De rol van materialen & technologieën in het succes van een product’. Deze zijn ook herkenbaar in het lezingenprogramma. Naast wetenschappelijke lezingen over materiaaltrends zijn er praktijkverhalen over succesvolle materiaaltoepassingen en -bewerkingen. Er zijn ruim vijftig lezingen van experts en exposanten. Ook dit jaar wordt er weer samengewerkt met Materia. Dit is een internationaal materialenplatform van architecten en materiaalontwikkelaars voor innovatieve materialen. Met de tentoonstelling `Materialising Design’ werpt de tentoonstelling een blik op de toekomst met circa 100 innovatieve materialen voor design.
Materials 2015 in Veldhoven is gratis te bezoeken. Aanmelden kan via de site van Materials.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven