Vacatures vervullen via billboards (update) • Metaal Magazine
Nieuws

Vacatures vervullen via billboards (update)

Ebbers Metalworks heeft een bijzondere manier gevonden om de aandacht te vestigen op vacatures in het bedrijf. Het metaalbedrijf uit Doetinchem heeft in juli in de regio billboards laten plaatsen. De sandwichborden langs de kant van doorgaande wegen hadden aan de ene kant een vacature voor een technisch productiemedewerker en aan de andere kant voor een lasser. Lees hoe het afliep in de UPDATE (premium).

“We zochten naar manieren om onder de aandacht te komen van medewerkers in de metaal. Wat is er dan beter dan er de aandacht op vestigen op wegen waar ze langsrijden op weg naar hun werk”, legt Helmer Ebbers van het bedrijf uit aan metaalmagazine.nl. “In de zorg zie je al wel dat ze vacatures op dergelijke borden zetten, maar wij hadden dit op deze manier nog niet eerder gedaan.”

‘Proberen op te vallen’

“We hebben al 10 jaar lang geregeld vacatures, gemiddeld 1 per jaar, maar dat lossen we meestal op via ons eigen netwerk of via stages. Nu gingen er toevallig ineens 2 tegelijk bij ons weg, en uitzendbureaus hebben op dit moment ook weinig aanbod, dus proberen we op te vallen en ons eens op een andere manier te onderscheiden.”

“Wij onderscheiden ons ook voor onze medewerkers, zodat zij in een aangename omgeving werken. We bieden vanuit het bedrijf fruit in de kantine, een nette werkplaats met airco op de werkplek, een eigen gereedschapswagen, doorgroeimogelijkheden, goede werkkleding, dagdienst met flexibele werktijden en adv-dagen. De werksfeer en de band tussen collega’s onderling wordt door het team als zeer prettig ervaren.”

‘Diverse reacties gehad’

Ebbers had in de korte tijd dat de borden hingen (nog net geen werkweek) al diverse reacties gehad, veelal uit het netwerk. De vacatures zijn nog niet opgevuld maar hij heeft goede hoop. “Doordat mensen het zien, ook in ons netwerk, zetten zij soms weer andere mensen op het spoor.”

De borden zijn begin deze maand in Doetinchem, Gaanderen/Terborg en Wehl geplaatst en bleven er 2 weken hangen. “Ik heb al wel tegen het bedrijf dat de plaatsing verzorgd gezegd: ‘Bewaar de borden nog maar, want misschien plaatsen we ze in september nog een keer.’ Maar misschien is het dan al niet meer nodig.”

UPDATE – september

Hoe is het sinds juli afgelopen? Heeft Ebbers Metalworks de vacatures weten te vervullen door de billboards? (premium)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven