Ga naar hoofdinhoud

Upgrade CoroTap T200 en T300

CoroTap T300 (foto's: Sandvik Coromant).

Sandvik Coromant breidt zijn programma gereedschappen voor tapbewerkingen in staal uit. Het gaat om 2 updates in het assortiment volhardmetalen ronde gereedschappen. De volgende generatie CoroTap T200 gespiraliseerde punttap en T300 gespiraliseerde spaangroeftap voor ISO P leveren, aldus de fabrikant, een betere procesbetrouwbaarheid, een langere standtijd en lagere kosten per component.

Het CoroTap-programma biedt materiaalspecifieke oplossingen voor het draadsnijden van uiteenlopende metalen. Met name de CoroTap T200 en T300 zijn geoptimaliseerd voor ISO P1 en P2 stalen werkstukmaterialen. Hierdoor ze geschikt zijn voor het bewerken van componenten in de automotive- en algemene technische sectoren. Dit omvat krukassen, stuurfuseestukken en algemene technische componenten zoals behuizingen en flenzen. Beide gereedschappen zijn geschikt voor massaproductie.

CoroTap T300.
CoroTap T200.

De CoroTap T200 heeft een spiraalpunt, terwijl de T300 een tap is met spiraalvormige spaangroeven.

De spiraalpunt van de T200 is geschikt voor het bewerken van doorgaande gaten, waar spanen vooruit worden geduwd.

De T300 is bedoeld voor blinde gaten, waar geen uittredingsgat is en de spanen dus naar achteren afgevoerd moeten worden.

‘Verbeterde procesbetrouwbaarheid’

Als onderdeel van de upgrade hebben beide gereedschappen een nieuwe oppervlaktebehandeling gekregen, evenals een verbeterde snijkantafronding voor een betere binnenafwerking van het bewerkte gat. Een verbeterde spaangroefvorm biedt ook betere algehele prestaties, stelt Sandvik Coromant.

Als resultaat van deze upgrades, kunnen metaalbedrijven profiteren van verbeterde procesbetrouwbaarheid met verhoogde bestendigheid tegen uitbrokkelen van de snijkant.

Dit zorgt voor minder gereedschapsbreuk en een verbeterde kwaliteit van de bewerkte schroefdraad, aldus de fabrikant. Bovendien zijn de snijsnelheden hoger dan die van voorgaande versies van het gereedschap en is er een algehele verlaging van de kosten per onderdeel.

Eigen dimensies specificeren

Ook kunnen gebruikers met de verbeterde CoroTap T200 en T300 profiteren van Sandvik Coromant ’s Tailor Made webshop-assortiment. Deze Tailor Made-service biedt op maat gemaakte productiegereedschappen en geeft klanten de vrijheid om hun eigen dimensies te specificeren, zonder dat betaald hoeft te worden voor een speciaal gereedschap.

De tappen kunnen worden aangepast om tegemoet te komen aan de vraag van meerdere industriesectoren en kunnen worden aangepast aan specifieke vereisten.

T200: 121% toename in standtijd

“Data van praktijkgevallen laat een significante verbetering voor de gereedschappen zien,” legt Lisa Belfrage, global product manager bij Sandvik Coromant, uit. “Een vergelijking van de nieuwe en bestaande T200 tap laat een 121% toename zien in de standtijd, met het potentieel om meer dan tweemaal zoveel draadgaten te bewerken met één enkel gereedschap.”

“De productiviteit wordt ook verhoogd met de opgewaardeerde T200 — met snijsnelheden die zijn toegenomen van 18 meter per minuut (m/min) tot 24 m/min bij het bewerken van P2 staal.”

T300: 57% toename in standtijd

De nieuwe generatie van de T300 kent volgens haar ook een significante toename in de standtijd vergeleken met de voorgaande versie. “En misschien nog wel belangrijker: wanneer deze wordt vergeleken met een concurrerend gereedschap op de markt, laat Sandvik Coromant’s opgewaardeerde CoroTap T300 een 57% toename zien van de standtijd en hogere snijsnelheden.”

“Met de aangetoonde procesverbeteringen en de mogelijkheid om maatwerkgereedschap aan te bieden met de Tailor Made-service, zullen de nieuwe generaties van de CoroTap-gereedschappen het draadsnijden voor onze klanten sneller en efficiënter maken”, aldus Belfrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven