Universitair bachelorprogramma Automotive • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Universitair bachelorprogramma Automotive

De TU/e start in september dit jaar een nieuw bachelorprogramma met de naam Automotive. Het wordt de eerste universitaire bacheloropleiding voertuigtechnologie in Nederland. De nieuwe opleiding, een aparte track binnen de bachelor Electrical Engineering, complementeert de al bestaande TU/e-masteropleiding Automotive Technology.

In het nieuwe bachelorprogramma worden studenten opgeleid om als ingenieur aan de slag te gaan in de automotive branche. Ze volgen hiervoor binnen de bacheloropleiding Electrical Engineering een speciale track die toegespitst is op voertuigtechnologie. De studenten gaan zich buigen over vraagstukken als uitstootreductie, elektrisch vervoer, slimme veiligheid, oplossingen voor het mobiliteitsvraagstuk en ‘connected cars’. De universiteit mikt op een instroom van vijftig tot honderd studenten voor het nieuwe automotive programma.

 

Automotive industrie NL

Nederland heeft een grote bedrijvigheid in op het gebied van automotive engineering. Een groot deel van deze bedrijvigheid is geconcentreerd in regio rond Eindhoven. Enkele voorbeelden zijn: DAF/Paccar en Scania (vrachtwagenfabricage), VDL en APTS (busfabricage ), DSM en Sabic (ruwe materialen), Inalfa, Eaton, DTI, Tegema en Benteler (mechatronica), Bosch Transmissions, GCI, Vredestein en Philips (componenten), NXP en TomTom (ICT) en TNO, TTAI en de High Tech Automotive Campus (testfaciliteiten). 

 

(bron: TU/e)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven