United Grinding verkocht • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

United Grinding verkocht

United Grinding heeft een nieuwe eigenaar. Moederbedrijf Körber Technology Group heeft de machinegereedschapsfabrikant verkocht aan een groep investeerders die is samengesteld door het Zwitserse BZ Bank Aktiengesellschaft.

De Zwitserse leverancier van precisiemachines voor slijpen, eroderen, lasermachining, combinatiemachines en meetprocessen, voert merken als Blohm, Jung, Mägerle, Studer, Schaudt, Mikrosa, Walter en Ewag. In Nederland worden de merken vertegenwoordigd door De Ridder THO.

Volgens Körber kan een nieuwe strategische eigenaar de zeer positieve ontwikkeling van de United Grinding Group verder versterken en verdere ontwikkelingsmogelijkheden openen.

‘Sterke marktpositie’

“United Grinding heeft een sterke marktpositie behaald,  die we met onze nieuwe eigenaren op een duurzame manier willen blijven ontwikkelen”, zegt Stephan Nell, CEO van de United Grinding Group. Het bedrijf stelt daarmee, en met het brede portfolio, een ​​van de marktleiders te blijven.

Verder wil het bedrijf volgens Nell de internationale expansie voortzetten en nog intensiever investeren in technologische en digitale innovaties in het producten- en dienstenportfolio.

‘Hoogproductief’

“BZ Bank is verheugd haar klanten de mogelijkheid te bieden om te investeren in een hoogproductieve internationale industriegroep, een van de toonaangevende aanbieders in de relevante markten”, reageert Martin Ebner, CEO van de BZ Bank Aktiengesellschaft.

De United Grinding Group biedt wereldwijd werk aan 2400 medewerkers en heeft meer dan 20 productie- service- en verkooplocaties alsmede talloze agentschappen via derden wereldwijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven