Unison levert krachtige pijpenbuiger • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Unison levert krachtige pijpenbuiger

De krachtige volledige elektrische Unison pijpbuigmachine helpt Frank Mohn Piping om dikwandige buizen met een grote diameter geautomatiseerd te buigen (foto's: Unison)

Unison uit Scarborough heeft een krachtige volledig elektrische pijpenbuigmachine ontwikkeld en geleverd aan Frank Mohn Piping uit Frekhaug (NO). De machine is ontworpen om de productienauwkeurigheid en -doorvoer van complexe grote hydraulische pijpleidingen te verbeteren. Daarnaast verhoogt de machine de productie-efficiëntie door het aantal handelingen dat nodig is om pijpleidingen te fabriceren te verminderen.

De onlangs geïnstalleerde pijpbuigmachine is de meest krachtige elektrische machine die Unison tot op heden heeft uitgebracht. De machine is op basis van Unison’s Breeze platform ontwikkeld en kan dikwandige buizen met een diameter van maximaal 180 mm buigen. Door het hoge koppel in combinatie met een CNC-besturing kan Frank Mohn Piping leidingen voor de scheepvaart, offshore en olie-en gasindustrie verwerken, waarbij buisdiameters vanaf 130 mm met een wanddikte van 11 mm veel voorkomende afmetingen zijn. Volgens Frank Mohn Piping heeft een elektrische buigmachine een aantal voordelen ten opzichte van een hydraulische machine, zoals snellere setup-tijden, betere procesnauwkeurigheid en herhaalbaarheid en een hogere energie-efficiënte.

Robuust maar snel

De buigmachine van Unison is uitgerust met een laser-terugveersysteem dat automatische de neiging van terugvering na het buigen compenseert. De machine is robuust ontworpen om volledig geautomatiseerd dikwandige buizen te buigen. Ondanks de grote afmetingen van de gereedschappen, kunnen de gereedschappen toch snel omgewisseld worden met behulp van een speciale set montageplaten die worden verplaatst door een overhead portaalkraan. Veel van de leidingen die Frank Mohn Piping produceert zijn uniek en worden geproduceerd in kleine series die variëren van één tot 50 stuks. Snelle omstel- en insteltijden zijn dan ook een belangrijk punt en het bedrijf verzorgt deze nu in ongeveer 20 minuten.

De pijpbuigmachine is een klantspecifiek ontwerp op basis van Unison’s Breeze platform
De pijpbuigmachine is een klantspecifiek ontwerp op basis van Unison’s Breeze platform

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven