Ga naar hoofdinhoud

Unisign viert 40 jaar met nieuwe hal

Op 23 maart vierde Unisign het 40-jarig bestaan. Ook werd die dag in Panningen een nieuwe hal in gebruik genomen. Die 5000 vierkante meter grote hal functioneert als productiehal, showroom én als technologie-centrum. Metaal Magazine sprak met directeur Paul van Ruth van Unisign (foto).

Voor de nabije toekomst ziet Van Ruth een aantal ontwikkelingen. ‘’De integratie van meer bewerkingen op één machine om de doorlooptijd verder te verkorten. Denk aan de integratie van slijpen en nabewerkingen als reinigen en ontbramen. Dit wint aan belang omdat de vraag naar enkelstuksfabricage zal stijgen’’.

 

Machinebouw bij Unisign

Machinebouw bij Unisign (foto’s: Unisign en Reinold Tomberg)

 

TV-camera’s

Andere ontwikkelingen die hij noemt zijn: in-proces-metingen, adaptieve bewerkingsprocessen (‘’voeding verhogen als er minder voorstaat’’), het overslaan van loze snedes, verbeteren van de proceszekerheid, een verdere opmars van pallets voor werkstukwisseling, meer intelligentie in de bewerkingsprogramma’s en nog meer aandacht voor veiligheid en welzijn van de machineoperators. ‘’Meer bediening op afstand; een soort ontkoppelde bediening met TV-camera’s. En tevens een betere afscherming tegen dampen die vrijkomen bij het metaalbewerken’’.

 

Nieuwe hal

De nieuwe hal van Unisign is indrukwekkend: 13 meter hoog en een oppervlak van 70 m bij 70 m. In deze hal komen een aantal grote machines van Unisign. De eerste machines die opgesteld worden zijn een Uniport 7000 portaalmachine met een bereik van 16 m bij 4 m en een Unicom 6000 voor draai- en freesbewerkingen met een maximale draaidiameter van 2 m. Een volgende machine is een eveneens grote Uniport 7000 met bovenliggende geleidingen.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine in een interview meer over de visie van Paul van Ruth van Unisign.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven