Unisign versterkt positie De Rooy • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Unisign versterkt positie De Rooy

Door investeringen in bewerkingscentra, o.a. onlangs in een grote Unisign Uniport 6000, versterkt De Rooy Slijpcentrum de focus op slijpwerk. Dit gelet op de klantenwens naar meer ‘one stop’-shopping. De boor- en freesmogelijkheden van de bewerkingscentra verbeteren de positie van De Rooy als slijptoeleverancier.

Adam de Rooy, die samen met zijn twee broers Marc en Dirk de directie vormt van De Rooy Slijpcentrum in Nuenen, legt aan de hand van een stevige staalplaat bij een grote komsteen-vlakslijpmachine uit waarom een slijpbedrijf als De Rooy nu ook investeert in freesbewerkingscentra als de grote Unisign.

Unisign Uniport 6000 bij De Rooy

Het portaalbewerkingscentrum Unisign Uniport 6000 in actie bij De Rooy Slijpcentrum bij het bewerken van machinedelen. Op de foto werkt de machine in pendelbedrijf: links de verspaning en rechts een volgende werkstuk. De Uniport is een machine met een SK 50 spil met 36 kW, 720 Nm en een maximaal toerental 6000 min-1. (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s zie ons digitale fotoalbum)

 

One stop

Het slijpen is in dit geval een eerste bewerking om een mooie, schone plaat goed aan de maat te krijgen waar afnemers van De Rooy als machinebouwers mee verder kunnen. Vervolgens moet het plaatmateriaal voorzien worden van gaten en afschuiningen of contouren door middel van frezen. Tot voor enkele jaren liet De Rooy dit boor- en freeswerk helemaal verzorgen door andere toeleveranciers. Omdat het slijpcentrum in toenemende mate geconfronteerd wordt met de ‘one stop’-wens. is De Rooy Slijpcentrum vanaf 2005 ook  gaan investeren in bewerkingscentra voor boor- en freeswerk.

 

Verticaal portaalbewerkingscentrum

De apotheose van de uitbreiding van de bewerkingsmogelijkheden van De Rooy is het verticale bewerkingscentrum Uniport 6000 van de Nederlandse machinebouwer Unisign uit Panningen dat aan het begin van dit jaar in gebruik genomen is in Nuenen.  Het is een flinke machine: 8000 mm x 2500 mm x 1000 mm (X x Y x Z). De doorganghoogte van het portaal bedraagt 1300 mm. 

 Unisign De Rooy

Joep Timmersmans (Unisign, links) en Adam de Rooy (De Rooy Slijpcentrum): ”Universele freeskop voor vijfzijdig freeswerk belangrijk bij freeswerk”

 

Binnenkort in Metaal Magazine een artikel met meer informatie over het nieuwe Unisign bewerkingscentrum van De Rooy. Vraag hier een proefnummer aan.  De video bij dit bericht laat een bijzondere portaalmachine met twee bruggen zien die Unisign in 2008 gebouwd heeft.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven