Nieuws

Tijdens de Techni-Show 2006 demonstreert Unisign het eerste in Nederland verkochte Unipro 5 bewerkingscentrum, De machine is gebouwd voor toeleverancier KMWE Precisie te Eindhoven. De Unipro 5 van KMWE is voorzien van een motorspil met een toerental tot 25.000 omw/min en een vermogen van 100 kW. In deze uitvoering is de machine geschikt voor snelle en nauwkeurige verspaning van aluminium producten. De verspaningscapaciteit bedraagt 10.000 cm³/min.

Behalve aan het spilvermogen en -toerental is dit te danken aan het integrale, dynamische gedrag van de machine. IJlgangen van X-, Y-, Z-, A- en B-as tot 60 m/min en bijbehorende versnellingen tot 8 m/s² vereisen een stijve, stabiele constructie. Deze heeft Unisign gerealiseerd door consequente toepassing van de Eindige-Elementen-Methode op alle basisdelen van de machine. Daardoor gaan stijfheid en stabiliteit hand in hand met een hoge precisie. Naast deze primeur demonstreert Unisign in Utrecht het instapmodel Univers 4000. Dit bewerkingscentrum, met een X-as van 1600 mm, heeft standaard veel voorzieningen die volgens Unisign bij vergelijkbare machines van andere merken veelal alleen als optie verkrijgbaar zijn. De machine is leverbaar met verschillende besturingen (Siemens, Heidenhain, Fanuc). Het meerijdende gereedschapmagazijn telt 51 posities met SK-40 (of HSK-63) opnamen. Het vermogen van de hoofdspil is 26 kW spil met een maximaal toerental van 12.000 omw/min. De film toont de Unipro 5P  die Unisign gedemonstreerd heeft tijdens de Duitse vakbeurs Metav 2004 in Düsseldorf (D).

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven