Ultraseal impregneert gietstukken zonder overdruk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ultraseal impregneert gietstukken zonder overdruk

Dit component geeft de porositeit weer in een gietstuk. Uit onderzoek blijkt dat deze porositeit zonder overdruk te impregneren is (foto: Ultraseal)

Ultraseal uit Coventry (UK) toont dat er bij het impregneren van aandrijfcomponenten goede resultaten te behalen zijn zonder gebruik te maken van een overdruk. Het impregneren van gietstukken voor aandrijfcomponenten vergroot de kwaliteit door een betrouwbare en permanente oplossing te bieden tegen porositeit die tijdens het gietproces ontstaat.

Het impregneren wordt normaal gesproken met een overdruk uitgevoerd om het proces te versnellen. Uit testen van Ultraseal blijkt dat het niet nodig is om deze overdruk te genereren omdat moderne methacrylaten afdichtingsmiddelen porositeit uit zichzelf al erg snel afdichten. Voor gieterijen en de automobielindustrie betekent dit een reductie in de operationele kosten en bovendien hoeft er niet geïnvesteerd te worden in een hogedruksysteem.

Binnen een honderdste

Uit wiskundige modellen blijkt dat een afdichtingsmiddel (Rexeal 100 van Ultraseal) een gat van 250 micrometer tot een diepte van 1 mm kan dichten in minder dan een honderdste van een seconde. Kleine gaten van 1 micrometer, die zich moeilijker laten dichten, laten zich binnen een seconde vullen tot een diepte van 1 mm. Door deze snelheden is het toepassen van een overdruk overbodig en voldoet alleen een vacuüm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven